Suroviny
Porce: 6-8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 120 kJ / 5 526 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 272,31 g |
Tuky | 466,93 g |
Vláknina | 28,90 g |
Cholesterol | 1,68 g |
Sodík | 1,70 g |
Sůl | 3,93 g |
Sacharidy | 45,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bôčik rozrežeme na plát a po oboch stranách dobre naklepeme na tenší plát. Osolíme, okoreníme.
Krok 2: Náplň:
Na oleji orestujeme narezanú cibuľu, pridáme špenát, osolíme, okoreníme, dochutíme rascou a dusíme asi 5 min. Pridáme na väčšie kúsky narezané pečienky a dusíme, kým nie je zmes hustá. Primiešame horčicu. Krok 3: Náplň rozotrieme na celý plát mäsa, zrolujeme a previažeme do rolády. Krok 4: Roládu vložíme do pekáča, obložíme na kolieska narezanou mrkvou a petržlenom a na malé kocky narezaným kalerábom a zelerom. Zalejeme vývarom, zakryjeme alobalom a v rúre pri 150°C pečieme asi 1,5 hod domäkka. Krok 5: Upečené mäso vyberieme, šťavu so zeleninou dôkladne rozmixujeme. Ak treba, dosolíme. Zelenina šťavu zahustí, ničím iným ju nezahusťujeme. Krok 6: Roládu narežeme na kolieska a podávame s ryžou (alebo zemiakmi, podľa svojej chuti).
Na oleji orestujeme narezanú cibuľu, pridáme špenát, osolíme, okoreníme, dochutíme rascou a dusíme asi 5 min. Pridáme na väčšie kúsky narezané pečienky a dusíme, kým nie je zmes hustá. Primiešame horčicu. Krok 3: Náplň rozotrieme na celý plát mäsa, zrolujeme a previažeme do rolády. Krok 4: Roládu vložíme do pekáča, obložíme na kolieska narezanou mrkvou a petržlenom a na malé kocky narezaným kalerábom a zelerom. Zalejeme vývarom, zakryjeme alobalom a v rúre pri 150°C pečieme asi 1,5 hod domäkka. Krok 5: Upečené mäso vyberieme, šťavu so zeleninou dôkladne rozmixujeme. Ak treba, dosolíme. Zelenina šťavu zahustí, ničím iným ju nezahusťujeme. Krok 6: Roládu narežeme na kolieska a podávame s ryžou (alebo zemiakmi, podľa svojej chuti).
Zveřejněno 8. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bůčková roláda se špenátem a játry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gKM9
Moje poznámka
Bůčková roláda se špenátem a játry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gKM9
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Přidáno před 12 hodinami
Třešňová granita
Přidáno před 16 hodinami
Broskvový kompot
Přidáno před 19 hodinami
Cuketové placičky s nivou
Přidáno před 21 hodinami
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno 29. 6. 2025 17:36
Naložený česnek v sádle
Přidáno 29. 6. 2025 17:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Makový koláč s třešněmi
Moanka před 15 minutami
Vepřové plátky s těstovinami
Moanka před 15 minutami
Hrníčková bublanina
Pechova.veronika84 před 26 minutami
Koláč s rebarborou a tvarohem
Lucie Hertlova před 7 hodinami
Řezy ORGASMUS
jaroslava.muckova61 před 12 hodinami
Vepřové srdce na smetaně
Sahula před 13 hodinami
Guláš z vepřového srdce a jater
Sahula před 13 hodinami
Křenová krkovička pečená s brambory
Sahula před 13 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Werronika před 14 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Evculina84 před 14 hodinami
Tématické fráze:
buckova rolada,
bůčková roláda recept,
bůčková roláda plněná špenátem,
bůčková roláda plněná nádivkou,
buckova rolada plnena jatry,
bučková roláda l,
recept na buckovou roladu se smetanou,
buckova rolada plnena listovym spenatem,
vepřové roládky plněné játry a špenátem,
bůčková roláda s listovym špenátem,
bůčková roláda plněná nádivkou z kuřecích jater,
buckov a rolada plnena spenatem,
spenatova rolada s jatry,
bůčková roláda bez zeleniny a hub
Suroviny:
bůček,
sůl,
pepř,
mrkev,
petržel,
kedlubna,
celer,
vývar masový,
sůl,
játra kuřecí,
špenát mražený,
cibule,
olej,
sůl,
pepř,
kmín celý,
hořčice
Komentáře (8)