Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňová polévka podle Jamieho Olivera

Chcete vyzkoušet recept na vymazlenou dýňovou polévku s opečenou ciabattou, parmezánem a šalvějovými lístky? Autorství této polévky je přisouzeno jedné ze světových kuchařských ikon. Dokonalý výsledek je tudíž zaručen.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ercicka ercicka

Středně náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 50 min

75 min (25 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 262 kJ /
541 kcal
Bílkoviny20,07 g
Tuky9,73 g
Vláknina38,08 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 114 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy77,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všetku zeleninu očistíme a nakrájame na hrubšie kusy, polievka sa bude mixovat. Krok 2: Na rozohriaty olej dáme cibuľu, zeler, mrkvu a opražíme. Pridáme cesnak, dyňu, zalejeme vývarom a necháme varit. Krok 3: V papiňáku varíme 20 minut, v normálnom kastróle asi 40 minut. Krok 4: Potom všetko rozmixujeme a dochutíme soľou a korením. Krok 5: Na oleji opražíme do chrumkava šalviové lísky a odstavíme z ohňa. Lístky dáme nabok a v oleji rýchlo namočíme z oboch strán krajce ciabatty. Krok 6: Parmesán nastrúhame na jemnom struháku. Dáme na ciabattu a utlačíme, aby držal. Krok 7: Parmesán dáme z oboch strán ciabatty a nasucho opečieme pekne dočervena, tiež z oboch strán. Krok 8: Do taniera alebo misky dáme opražené krajce ciabatty, zalejeme polievkou a na vrch poukladáme pár šalviových lístkov. Pokvapkáme olivovým olejom

TIP: Jak upéct ciabattu

Zveřejněno 11. 1. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Dýňová polévka podle Jamieho Olivera

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8v5

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Dýňová polévka podle Jamieho Olivera

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8v5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Perfektna a chutila aj mojim priatelom pre kt. som varila. Pridala som Len muskatovy orech. V
DAKA:-K:-K:yes:

Delala jsem bey prilohy, s majorankou, muskatovym oriskem a peprem a moc mi chutnala. :-D

Díky za náhodné recepty ;-):-p:yes::yes:

vybusna: nie, to tam nedavala, zjedla by som len to maso, mna trapila len cistou :-D a ona ju tam struhala a ked sa uvarila, tak bola taka priesvitna a vyzerala ako to co tecie z nosa :-(( ufuf, nastastie to mam uz za sebou :-D inak tu pecenu tekvicu som este nejedla, budem to musiet niekedy vyskusat, sama som zvedava ako to chuti, potom to porovnam a dam ti vediet ;)

vybusna, oranžová tekvica sa pečie v rúre a je to dobrotka. U nýs sa kôpor dáva do tekvicovej polievky z bielej klasickej tekvice. So tejto z oranžovej tekvice dávame opražené tekvicové alebo slnečnicové semená. ;-)

ercicka a tvoja mamka davala do tej tekvicovej polievky aj kopor a navrch udusene maso?...vitaj v klube...tiez to nemam rada. raz tu niekto vlozil recept tiez na tuto oranzovu tekvicu...najeko grilovanu, alebo co..uz si presne nepamatam, a tak som si dala povedat a ...nic...pre mna budu tieto pokrmy tekvicove len prijemne na oko, lebo vyzeraju naozaj velmi pekne.

nie je tekvica ako tekvica, ja som tekvicu priam nenavidela, lebo moja mama robievala tu cuketovu, nastruhanu a nakyslo so smotanou.. to bola hroza:-// ale kamosky mi dala recept na halloweensku tekvicu a da sa to robit aj z tej hokajdo (japonska), je taka oranzova a ma tvar cibule, alebo aj inej, ktora ma oranzovu duzinu, je to fakt uplne ina chut, nieco medzi zemiakmi, gastanmi a fazulou :-D ale super, ja som jej navarila 3l, sme doma 4, z toho dve deti a na druhy den uz nebola, ale chodila som vyjedat :-8

no ja tekvicu nemam rada, ale vyzera to fantasticky...

Nevím, jak bude chutnat, nic podobného neznám, ale vypadá moc hezky a lákavě a vyzývá to k vyzkoušení :yes: A vítám tě tady a ať se ti tady líbí! :-)

Tématické fráze:
hokajdo, dinová polevka, tekvicova polievka, polévka hokajdo, dýně hokajdo, hokajdo polevka, hokajdo recept, dýňová polévka od pohlreicha, polevka z dyne hokajdo, jak uvařit hokajdo, dynova polevka, dynova polevka podle pohlreicha, dinova polievka, jamie olivier, hokajdo recepty, polevka z hokajdo, jimiho rychlovky, polievka z tekvice, recepty hokajdo, těkvicová polévka

Suroviny:
dýně, mrkev, česnek, cibule, celer řapíkatý, vývar zeleninový, olej olivový, sůl, pepř mletý, ciabatta, parmazán, šalvěj čerstvá, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu