Suroviny
Porce: cca 3 litry
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 840 kJ / 679 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,12 g |
Tuky | 22,89 g |
Vláknina | 5,74 g |
Cholesterol | 711 mg |
Sodík | 1,11 g |
Sůl | 2,83 g |
Sacharidy | 13,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdřív si uvaříme kuřecí směs na polévku, já tentokrát použila kuřecí stehenní řízek.
Krok 2: Když je maso pořádně uvařené, nakrájíme ho na malinké kousíčky. Vývar můžem použít rovnou do polévky, ale i přesto do ní budeme přidávat bujón.
Krok 3: Na olivovém oleji osmahneme cibulku s bobkovým listem a novým kořením, až je cibule růžová.
Krok 4: Zalejme protlakem a vývarem, který jsme si připravili pomocí kostek bujónu a vařící vody ( nebo vývaru z masa).
Krok 5: Přidáme mrkev, a vaříme dokuď je mrkev pěkně měkká - čím menší kostky uděláme, tím to bude rychlejší.
Krok 6: Poté přidáme kukuřici, hrášek a papriku.
Krok 7: Dochutíme sojovou omáčkou, chilli, můžeme použít i tabasco, solí a pepřem.
Krok 8: Přidáme cca 3 lžíce cukru, a dvě lžíce octa.
Krok 9: Přivedeme k varu a do polévky nalejeme rozkvedlané vejce, které v polévce hned zase rozmícháváme metličkou, aby se vejce nespojily, a byly z nich malinkaté trhance.
Krok 10: Přidáme maso nakrájené na malé kousky.
Krok 11: Pokud jsme s polévkou chuťově spokojení, vyndáme bobkový list a nové koření. Nakonec zahustíme škrobem...na 3 litry polévky dávám 4 vrchovaté lžičky škrobu rozmíchané v trošce vody.
Zveřejněno 29. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čínská "červená" polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GKW8
Moje poznámka
Čínská "červená" polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GKW8
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 20 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 20 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 21 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 4 minutami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 1 hodinou
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 1 hodinou
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 5 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 6 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 7 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 22 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 23 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova 15. 6. 2025 13:09
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik 15. 6. 2025 11:41
Tématické fráze:
cinska pikantni polevka,
čínská pikantní polévka recept,
pekinská polévka,
pekingska polevka,
čínská polévka,
pekinská polévka recept,
pikantní čínská polévka recept,
pikantní čínská polévka,
čínská polévka recept,
čínská pikantní polévka-recept,
top recepty čínská polevka,
pekingská polévka recept,
polevka cinska,
červená polévka,
čínská pikantní polévka červená,
čínská papriková polévka pikantní,
recept cinske polevky,
cinska cervena,
čím se zahušťuje čínská pikantní polévka?,
pekingská plévka panda
Suroviny:
prsa kuřecí,
cibule,
bobkový list,
koření nové koření,
protlak,
bujón,
mrkev,
kukuřice,
hrášek,
paprika čerstvá červená,
vejce,
cukr,
ocet,
škrob,
chilli,
omáčka sojová,
olej olivový
Komentáře (16)
On je problém že každej větnámek to dělá jinak
Já jsem tu chuť ladila a ladila, až chutná jako ta co dělaj u nás v Pandě.
ale hlavní je , že Vám i přes to chutnala
Děkuju za chválu receptu i fotky - fotím ráda :D