Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Závitky z krkovice se zelím a špekem, dušené v papiňáku

Šťavnaté plátky krkovice plněné kysaným zelím a voňavým špekem se v papiňáku promění v jemné maso s výraznou chutí. Díky tlakovému vaření je oběd rychle hotový, přitom chutná jako po dlouhém dušení v troubě.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 777 kJ /
3 532 kcal
Bílkoviny23,39 g
Tuky349,08 g
Vláknina17,38 g
Cholesterol 280 mg
Sodík 10,75 g
Sůl26,91 g
Sacharidy35,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky krkovice přes mikroten naklepeme a zlehka poprášíme pepřem. Debrecínský špek pokrájíme na 5 špalíčků. Krok 2: Na každý plátek masa rozložíme okapané zelí, položíme špalík špeku a maso zavineme do závitku. Závitky zajistíme nití. Krok 3: Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Špek pokrájíme na drobnější kostičky. Krok 4: Do papiňáku na rozehřátý olej dáme osmahnout cibuli společně se špekem, restujeme do narůžovělé barvy. Krok 5: Na takto připravený základ vložíme závitky a necháme je prudce ze všech stran zatáhnout. Krok 6: Zasypeme uzenou paprikou, rychle promícháme a zalijeme vínem. Rozdrobíme bujón a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu dusíme na mírném plameni 30 minut. Krok 7: Hrnec ochladíme, otevřeme a měkké závitky dáme stranou. Do horké šťávy vmícháme solamyl a necháme 2 minuty převařit. Závitky vrátíme do šťávy a necháme prohřát. Krok 8: Jako příloha se hodí vařené brambory nebo bramborový knedlík.

TIP: Masové závitky - inspirace na každý den

Zveřejněno 28. 1. 2014

Poznámka autorky Anna Kocikova

Snažila jsem se pročíst všechny závitky se zelím, ale dušené v papiňáku jsem tady nenašla. Je to rychlá a chutná verze.

Do podobných receptů přidávám několik dalších variant.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Aoxj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Aoxj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dana61:Krkovička je u nás velice oblíbená,pro svou šťavnatost:yes:Ale pamatuji si,když byly děti malé,jak ji doslova preparovaly a odstraňovaly bílá vlákýnka:-D:-D

tejaja:Terezko,teta měla tenkát úplně zanesený ventil mastnotou a dalším jiným bordýlkem:-/tak se ani nedivím,že ji hrnec bouchnul:-)Jinak já jsem také dlouhé roky používala ty hliníkové kuchty.Manžel mi pak ale všechny hrnce,co byly z hliníku povyhazoval(prý je to zdraví škodlivé:-))a co dnes není;-))a nahradilo se to těmi nerezovými.Netvrdím,že v jiných hrncích nevařím,ale jak sama víš-papiňák je papiňák:-*:-))

Děvčata za komentíky díky:-K:-)

úžasnéééé:yes::-D u nás také tuto dobrotu můžou:-p;-) jen některým pitvalům z naší rodinky dělám raději z kýty, protože když vidím jak tu krkovičku preparují, vyhnala bych je od stolu:-D a papiňáky jsou též moje doména:-*

Anna Kocikova: Drahuška, ak vybuchne papiňák, tak je to neodborným zachádzaním. :-) Ak sa nezníži prívod plynu, tepla, tak sa nahromadí v kuchte veľa pary a správa sa ako bomba. :-) Ja mám ten starý hliníkový tlakový hrniec , kuktu, doteraz. A krásne ju používam, bez akýchkoľvek problémov. Mám 2 kuchty, a varím v nich všetko. Vlastne skoro každé jedlo ;-):-)

maiva::-)Ivi,máš naprostou pravdu;-):-DKdyby jsi věděla,kolik mám krásných souprav hrnců a pánví na vaření:-*No hrůza.Stejně používám papiňáky i k obyčejnému vaření se skleněnou poklicí.Nic se v tom nepřichytává:-)

hancaviolka:Já vím,že spousta lidí nemá moc kladný vztah k papiňáku.Když mé tetě kdysi dávnou vybouchl v kuchyni,také mi moc dobře nebylo;-)Ale měla ještě tu starou klasickou,hliníkovou"Kuktu":-S
V kastolu to budé také dobré,jen dušení bude cca o 20minut delší:-)

Všem děkuji za moc milé komentáře i hodnocení:-*Potěšili jste mě:-K

:-K:-)):yes::-p a pak ;-( že to nemám hned na talíři
Perfektní papáníčko a k tomu dobré české pííívo.:yes:

Už vím co uvařím v sobotu :yes: vypadá to lákavě, jen papiňáku se též bojím a tak budu dusit v hrnci:-):-), mám doma 5 chlapů, myslím že tohle bude moc chutnat.

Aničko, taky by nám chutnalo:-p+:yes: Mám dojem, že kdybys pořizovala výbavu, tak by Ti stačil jen papiňák:-D :-Dskvělé.

Zase jedna pěkná gastromachrovinka :-p:-*:yes: Já se tedy papiňáku bojím, ale vařím ráda, tak mi těch pár desítek až stovek hodin strávených v kuchyni nevadí:-));-)

wau, ta šťávka:-p ta mě bere:-p pěkný receptíček:yes:
tebe už taky pozná člověk na míle:-):yes:

Drahuško, tobě by měli admini vytvořit novou kategorii Papinův hrnec;-), máš na to spoustu receptů a takhle se to ztrácí v desetitisících ostatních receptů.

Aničko, vypadá to kouzelně, Ty jsi kouzelníce s papiňákem:-K:-p:yes:

max braun 28. 1. 2014 13:31
Mít takovou kuchařinku doma , tak by chlapi neměli zapotřebí chodit do hospod a ožírat se tam. ! Bohužel dnes ženské , které se chtějí vdávat umí tak akorát vajíčka naměkko .....To jsem přehnal - na tvrdo ! :-p

Moc pěkně jsi dusila:-pu nás by chutnalo:yes::yes:

Tématické fráze:
zavitky z krkovice, závitky s krkovice, recepty na krkovici, závitek z krkovice, zavitek se zelim, dušené plátky z krkovice, krkovice na speku, krkovice na zelí, závitky se zelím, recepty z krkovičky, zavitek z krkovičky, vepřove zavitky se zelim a špekem, vepřová se zelím v papináku, krkovice v papiňáku, vepřové zavytky, vepřové závitky v papinaku, zavitky z krkovicky se zelim, krkovička plněná zelím, recepty s debrecínským špekem, veprovy zavitek v papinaku

Suroviny:
krkovice vepřová, slanina debrecínská, zelí kysané, pepř mletý, sůl, slanina debrecínská, víno bílé, olej, cibule, paprika sušená uzená, bujón zeleninový, solamyl, voda, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu