Masopustní talíř s kysaným zelím
Masopust je obdobím oslav a hodování a tak se k němu výborně hodí tento talíř, doslova překypující dobrotami ze zabíjačky. Plátek uzeného masa společně s kouskem rozpečené jitrnice a jelítka, to vše položené na peřince ze zelí a podávané s knedlíkem. Dobrou chuť!
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 750 kJ / 2 091 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,60 g |
Tuky | 151,22 g |
Vláknina | 33,55 g |
Cholesterol | 230 mg |
Sodík | 12,35 g |
Sůl | 30,10 g |
Sacharidy | 74,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uzené maso - bůček nebo krkovici dáme vařit do vody.
Krok 2: Do druhého hrnce dáme rozpustit dvě lžíce vepřového sádla a opečeme na něm najemno nakrájenou cibuli a to hezky do zlatova.
Krok 3: Kysané zelí po vyjmutí ze sáčku poctivě překrájíme na menší kousky a přidáme k opečené cibuli i s lákem (kdo chce, muže lák slít mimo a nahradit vodou).
Krok 4: Promícháme a přidáme najemno nastrouhané oloupané syrové brambory, jednu malou nastrouhanou mrkev a oloupané jablko (sladší odrůdu). Osolíme, opepříme, přidáme kmín a v případě potřeby dolijeme trochou vody. Takto připravené zelí necháme dusit cca 45 minut pod pokličkou do změknutí. Výsledné zelí již nijak nezahušťujeme (brambory a jablko to udělají za nás). Pouze ho dochutíme podle našich potřeb cukrem, případně solí.
Krok 5: Uzené maso po uvaření vyjmeme a nakrájíme na středně silné plátky. Jitrnici a jelito vložíme do mikrovlnné trouby pod gril buďto vcelku, nebo ho předem nakrájíme, jako v tomto případě na stejně velké porce a necháme rozpéct. Dle kvality se Vám buďto roztečou nebo si udrží k naší spokojenosti oku lahodící tvar.
Krok 6: Servírujeme jeden kousek jelita, jitrnice a uzeného masa na zelí a přílohou je bramborový nebo houskový knedlík, případně jejich vzájemná kombinace.
Zveřejněno 8. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Masopustní talíř s kysaným zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4wn7
Moje poznámka
Masopustní talíř s kysaným zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4wn7
Nejnovější recepty
Řezy s motýlkem
Přidáno před 11 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokošlehačkou
Přidáno před 16 hodinami
Brynzová pěna
Přidáno 4. 5. 2025 19:25
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno 4. 5. 2025 15:01
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno 4. 5. 2025 05:13
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno 4. 5. 2025 05:04
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
"Mac and cheese" po česku
Rici_CZG před 6 hodinami
Sýrovo-slaninový quiche
Miiichiii21 před 8 hodinami
Babiččina třená bábovka
Miiichiii21 před 8 hodinami
Šunková pomazánka na housku, chlebíčky i jednohubky
GabKe před 9 hodinami
Prošívaná deka
sikulka131 před 10 hodinami
Tomatová polévka s těstovinami
jamara před 10 hodinami
Kaiserky s mákem
magdalenka před 10 hodinami
Bramborový gulášek
Martina Fliegerova před 11 hodinami
Pečený bůček
BublinaF před 11 hodinami
Banánové muffiny s ořechy a čokoládou
MartinaR před 12 hodinami
Tématické fráze:
jelito se zelim,
brambory s kysaným zelím,
jelita se zelim,
masopustní recepty,
jelito se kysaným zelím,
kysane zelí k jitrnici,
bucek s brambory a zelím,
dieta s kysaným zelím,
dieta s kysaným zelím,
jelito na zelí,
masopustní recepty zelníky,
recepty s kysaným zelím,
knedlik ze kysaným zelím s jelitem,
jelita se kysaným zelím,
jelito na grilu,
jelito v mikrovlnky,
masopustní bůčky,
sýrové kysané zelí k jitrnici,
jak rozpéct jelita,
kysané zelí recepty
Suroviny:
bůček uzený,
jitrnice,
jelito,
mrkev,
zelí kysané,
brambory,
jablko,
sádlo vepřové,
cibule,
pepř,
sůl,
cukr
Komentáře (17)
Máš to moc hezké a i to uzené,to je krása
Jak necivilizované prostředí to je !
Omlouvám se, až teď jsem klikla na profil!