Postup přípravy
Krok 1: Fenykl nakrájíme na čtyři díly. Podusíme klasickým způsobem na páře. Já používám na zeleninu naparovak na knedlíky. Do hrnce dám jen trochu vody, naparovak...hotovo... Fenykl dusíme dokud se nedá bez problémů propíchnou nožíkem. Můžeme udělat i úplně do měkká, ale já mám raději krupavejsi.
Krok 2: Když fenykl vystydne, připravíme si malou pánev s trochou másla, fenykl vložíme do pánve a posypeme čerstvě nastrouhaným parmezánem. Chvilku opékáme cca 5 minut.
Zveřejněno 12. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fenykl- nebojte se experimentu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7ygQ
Moje poznámka
Fenykl- nebojte se experimentu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7ygQ
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 5 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 6 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 6 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 6 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 18 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Blesková šlehačková bábovka
kajapece13 před 21 minutami
Kuskusový salát s cuketou
AndreaAbb před 24 minutami
Africké kuře
Hypnos před 27 minutami
Šťouchané brambory
Benetka před 28 minutami
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Severynka před 48 minutami
Pizza Valencia
Alena194 před 50 minutami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Tom_Krupa před 54 minutami
Pizza šneci z domácího těsta
Qw13 před 1 hodinou
Cizrnová polévka s mangoldem a zeleninou
Masula před 2 hodinami
Bábovka s povidly
jvsjvrj před 2 hodinami
Tématické fráze:
vareny fenykl,
fenykl recepty,
fenykl na másle,
syrovy fenykl,
fenykl recept,
fenykl vareny,
recepty fenykl,
fenykl na pare,
vařeny fenikl,
vařený fenykl,
fenykl priloha,
jak udelat fenykl,
smažený fenykl,
fenykl,
dušený fenikl,
syrovy fenikl,
fenykl v páře,
vareny fenykl recept,
fenikl top recepty,
příloha z fenyklu
Suroviny:
fenykl,
parmazán,
máslo
Komentáře (13)
S fenyklem nemám ještě žádnou zkušenost, nikdy jsem ho nekoupila a ani jsem nevěděla, jak bych ho připravila. Ale stejný problém jsem měla s řapíkatým celerem, tak jsem ho jednou na zkoušku koupila a pak bych ho bývala dávala do všeho, snad i do buchet