Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 865 kJ / 3 075 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,52 g |
| Tuky | 131,93 g |
| Vláknina | 21,58 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 31 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 396,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto:
Kvasnice rozmícháme v misce s vlažnou vodou,olejem,cukrem a lžící mouky. Přikryjeme a necháme cca 15 min kynout na teplém místě. Krok 2: Do mísy či na vál nasypeme mouku a smícháme ji se solí. Zapracujeme do ní vzniklý kvásek a uhněteme pružní těsto.Přikryjeme a necháme hodinu kynout (Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem). Krok 3: Po nakynutí těsto znovu prohněteme a vyválím si z něho kulaté placky ( Z tohoto množství se mi vždy povedou 4 placky o průměru 32 cm a tloušťce 1,5 cm) Krok 4: Na pečícím papíru pečeme v horké troubě na 220°C 5 minut. Poté korpus necháme schládnout a zamrazíme. Krok 5: Až budete v časové tísni, využijte korpus z mrazáku. Korpus nerozmrazujte, naneste na něj všechny ingredience a pečte 15 min při 225°C. Kdyby jste chtěli péct pizzu rovnou z čerstvého těsta tak doba pečení je 10 min při teplotě 225°C. Krok 6: Rajčatová omáčka:
Na lžíci olivového oleje osmahneme česnek nakrájený na plátky do světle zlaté barvy - pozor ať ho nespálíte a česnek není pak hořký. Krok 7: Poté přidáme rajčata a oregano a na mírném plameni dusíme 20 min.
Po uplynuté době dušení omáčku vypneme osolíme, opepříme a vmícháme do ní nakrájené bazalkové lístky a vmícháme lžíci olivového oleje.
Bylinky je lepší použít čerstvé, v případě, že je nemáte stačí nahradit sušenými.
Toto množství omáčky mi vystačí na 2 pizzy, jelikož máme rádi vysokou vrstvu rajčatové omáčky na pizze.
Tato omáčka je skvělá i k těstovinám stačí si k ní např. orestovat kuřecí maso.
Kvasnice rozmícháme v misce s vlažnou vodou,olejem,cukrem a lžící mouky. Přikryjeme a necháme cca 15 min kynout na teplém místě. Krok 2: Do mísy či na vál nasypeme mouku a smícháme ji se solí. Zapracujeme do ní vzniklý kvásek a uhněteme pružní těsto.Přikryjeme a necháme hodinu kynout (Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem). Krok 3: Po nakynutí těsto znovu prohněteme a vyválím si z něho kulaté placky ( Z tohoto množství se mi vždy povedou 4 placky o průměru 32 cm a tloušťce 1,5 cm) Krok 4: Na pečícím papíru pečeme v horké troubě na 220°C 5 minut. Poté korpus necháme schládnout a zamrazíme. Krok 5: Až budete v časové tísni, využijte korpus z mrazáku. Korpus nerozmrazujte, naneste na něj všechny ingredience a pečte 15 min při 225°C. Kdyby jste chtěli péct pizzu rovnou z čerstvého těsta tak doba pečení je 10 min při teplotě 225°C. Krok 6: Rajčatová omáčka:
Na lžíci olivového oleje osmahneme česnek nakrájený na plátky do světle zlaté barvy - pozor ať ho nespálíte a česnek není pak hořký. Krok 7: Poté přidáme rajčata a oregano a na mírném plameni dusíme 20 min.
Po uplynuté době dušení omáčku vypneme osolíme, opepříme a vmícháme do ní nakrájené bazalkové lístky a vmícháme lžíci olivového oleje.
Bylinky je lepší použít čerstvé, v případě, že je nemáte stačí nahradit sušenými.
Toto množství omáčky mi vystačí na 2 pizzy, jelikož máme rádi vysokou vrstvu rajčatové omáčky na pizze.
Tato omáčka je skvělá i k těstovinám stačí si k ní např. orestovat kuřecí maso.
Zveřejněno 6. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pizza korpus do mrazáku + domácí rajčatová omáčka na pizzu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q5zr
Moje poznámka
Pizza korpus do mrazáku + domácí rajčatová omáčka na pizzu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q5zr
Nejnovější recepty
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 4 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 23 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrové karbanátky
Slaninova.L. před 1 minutou
Jahodový likér
Jirka55221 před 1 hodinou
Domácí chleba
Samjda před 1 hodinou
Vánoční věnec
Stefi.f před 6 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 12 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 14 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 15 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 15 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 15 hodinami
Tématické fráze:
omáčka na pizu,
rajcatova pizza,
domácí rajčatová omáčka,
kvasnice do mrazáku,
recept na rajčatovou omáčku na pizzu,
recept na omáčku na pizzu,
kvasnice do mrazáku?,
kvasnice v mražáku,
tncz nova levné recepty ládi hrušky 6.3.2014,
omáčka.na pizzu,
kvasnice mrazák,
připrava omačky na pizu,
pomazánka na pizu,
pizza,korpus,
recept na pizu ládi hrušky,
jak udelat rajcatovou omacku na pizzu,
pizza těsto do mrazáku,
pečení do mrazáku,
pizza rajcatova,
tncz nova levný recept ládi hrušky z 6.3.2014
Suroviny:
kvasnice,
voda,
olej,
mouka hladká,
cukr,
sůl,
česnek,
olej olivový,
rajče loupané,
koření oregáno,
bazalka čerstvá,
pepř,
sůl
Komentáře (4)