Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové placky plněné houbami

Měkké a zlatavě opečené bramborové placky ukrývají lahodnou houbovou náplň, která provoní celou kuchyni. Skvělý tip na teplou večeři nebo pohoštění, které potěší milovníky hub i netradičních domácích receptů.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

radiator radiator

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie114 kJ /
27 kcal
Bílkoviny1,47 g
Tuky0,10 g
Vláknina3,27 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy4,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bramborové těsto připravíme podle návodu na obalu. Krok 2: Z hub uděláme klasickou smaženici. Když je voda vydušená, ochutíme pepřem, solí, propasírovaným česnekem, posekanou petrželkou, vše promícháme a necháme vychladnout. Krok 3: Pokud použijeme houby sušené, tak je nejdříve dobře propláchneme a namočíme na půl hodiny do studené vody. Pak vodu scedíme. Krok 4: Z bramborového těsta tvoříme malé bochánky, které rozválíme. Krok 5: Na střed dáme houbovou smaženici, uzavřeme a uděláme oválné placky. Krok 6: Opékáme na oleji dozlatova, každou stranu cca 3 minuty. Krok 7: Servírujeme teplé, ale i studené jsou moc dobré.

TIP: Bramborové placky - oblíbené recepty

Zveřejněno 18. 3. 2014

Poznámka autorky radiator

Tip: placky můžete také plnit předem uvařeným špenátem, ochuceným mletým masem orestovaným na pánvi, šunkou, sýrem apod. Použít můžete i sušené houby nebo žampiony.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LDQg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LDQg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Lucasinka 18. 3. 2014 20:55
Zkusila jsem z domaciho testa (jen varene brambory, mlete lnene seminko a mouka) a chutnaji moc dobre, i kdyz jsem je bastila jen ja. Pro partnera a dcerku jsem musela delat bez naplne ;-)

savlinka:
Díky za bodíky a dejte vědět jak vám ;-)chutnaly

:yes:tak tato dobrota bude brzo u nás:yes:

Anna Kocikova:
Těším se Aničko na recept i fotky:-K

Hezky přichystaná dobrota:-p:-K:yes:
Mílo:-DJá jsem dnes vařila podobně:-*Ale ještě nemám stažené fotky a napsaný postup:-8Ale těsto bylo z vařených brambor a žampiony trošku jinak;-)

hanahcotton: Hani, děkuji za bodíky:-K Prolítla jsem pár tvých receptů a koukám, že tam máš taky placky s bulgurem, ale se syrovými bramborami, takže příště vyzkouším tvoje;-)
Jinak bulgur mi chutná a používám ho poslední dobou místo rýže.

Jana Remkova:Janičko, že vy šmajchlujte:-p:-K
Já vím, že ne, jsem ráda, že vás moje recepty oslovily a pokud některé vyzkoušíte, dejte vědět, jak Vám chutnalo. Mějte se fajn. Míla

Hmm, ty budeš můj oblíbený autor!:-)). To bramborové těsto by mohlo být určitě i domácí, že??;-)

Tématické fráze:
plněné bramborové placky, bramboráky s houbami, bramborové placky plněné sýrem, bramborové placky, plněné bramborové placky se sunkouy, branborove placky recept, bramborové placky se sýrem a šunkou, placky plnene sunkou, bramborové placky se šunkou, bramborové placky plněné šunkou a sýrem, plněné bramborové placky recept, recept na plněné bramborové placky, varene lnene seminko, bramborove placky s hřibami, bramborovy placky plnene, bramborové placky plněné, bramborove placky houby, bramborak s houbami, houbové plněné, bramborové placky s hobama

Suroviny:
těsto bramborové, houby čerstvé, olej, česnek, sůl, pepř mletý, petrželka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu