Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 564 kJ / 2 525 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,90 g |
Tuky | 81,40 g |
Vláknina | 16,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,81 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 368,23 g |
Postup přípravy
Prosátou mouku promícháme se solí, uděláme důlek, nadrobíme droždí, zalijeme vlažnou vodou a necháme droždí vzejít. Krok 2: Pak přidáme olej a víno, případně podle vybraného typu některou z náplní a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Necháme asi hodinu vykynout. Krok 3: Pak rozdělíme na polovinu, každou půlku rukama rozprostřeme na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě chvíli kynout. Krok 4: Pak do placek uděláme palcem důlky, pokapeme olivovým olejem, ozdobíme a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 20 - 30 minut.
Tento chléb chutná nejlépe ještě teplý.
Zveřejněno 27. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Focaccia klasická
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0yVN
Moje poznámka
Focaccia klasická
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0yVN
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 4 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 8 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 12 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 2 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 2 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 6 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 6 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 8 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 8 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 9 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 9 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 10 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Tématické fráze:
recept na focaccia,
focaccia recept,
focaccia,
foccacia recept,
fokáčio,
focaccia bez droždí,
focaccia, recept,
foccacia,
recept na foccacia,
focacia,
recept focaccia,
focacia recept,
focacia recepty,
fokacia,
recept na focaciu,
focaccio recept,
fucaccia,
domácí pekárna foccacia,
foccacio recepty,
focaccia recepty
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
droždí čerstvé,
voda,
víno bílé suché,
olej olivový,
olej olivový,
rozmarýn čerstvý,
sůl mořská,
olivy zelené,
ančovičky v oleji,
ančovičky v oleji,
šalvěj čerstvá,
olej olivový,
sůl hrubá,
šalvěj čerstvá,
olivy černé,
tymián čerstvý,
olivy černé,
tymián,
koření oregáno,
olej
Komentáře (4)
Díky tomu vínu je těsto pikantnější, ale víno není nezbytné, klidně může být jen voda.
Díky za komentář