Uherská krkovice
Krkovice pečená s kořenovou zeleninou je perfektním základem pro chutnou, smetanovou omáčku. Doplňte ji houskovým či bramborovým knedlíkem a pochutnejte si s celou rodinou na výborném a poctivém obědu.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 227 kJ / 2 683 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 173,20 g |
Tuky | 196,04 g |
Vláknina | 21,28 g |
Cholesterol | 712 mg |
Sodík | 800 mg |
Sůl | 1,64 g |
Sacharidy | 47,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krkovici osolíme, poprášíme paprikou a posypeme tymiánem.
Krok 2: Ve vhodné nádobě rozpustíme máslo, na něm orestujeme cibuli, na kousky nakrájenou zeleninu včetně rajčat, přidáme koření a nakonec maso.
Krok 3: Orestujeme jej z obou stran, podlijeme vývarem, přikryjeme poklicí a vložíme do rozehřáté trouby na 180 °C. Během pečení aspoň jednou obrátíme. Pečeme cca 40 minut.
Krok 4: Pak odklopíme, popřípadě dolijeme vývar a pečeme ještě chvíli na barvu.
Krok 5: Maso odložíme bokem, výpek necháme trochu zchladit a pak jej rozmixujeme nebo propasírujeme přes síto. Zahustíme šlehačkou, ve které rozmícháme mouku. Provaříme ještě alespoň 10 minut, můžeme dochutit citronovou šťávou a cukrem.
Zveřejněno 16. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uherská krkovice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/33Ln
Moje poznámka
Uherská krkovice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/33Ln
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 2 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 13 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 14 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 23 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč
jalamo před 31 minutami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 41 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 1 hodinou
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 2 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 3 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 5 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 5 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 11 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 12 hodinami
Tématické fráze:
krkovice,
krkovice recepty,
uherská pečeně,
uherská vepřová pečeně,
recepty z krkovice,
uherská krkovička,
top recepty z krkovice,
krkovice recept,
recept na krkovici,
krkonošská krkovice,
uherská vepřová krkovička,
krkovička recepty,
krkovice na másle,
recepty na krkovici,
uherská pečeně recept,
top recepty krkovice,
top recept na krkovici,
vyvar z krkovice,
uherská vepřová,
vepřová pečeně uherska
Suroviny:
krkovice vepřová,
smetana ke šlehání,
máslo,
mouka hladká,
cibule,
celer,
mrkev,
petržel,
rajče,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
tymián,
paprika sušená sladká,
sůl,
šťáva citronová,
cukr,
vývar masový
Komentáře (15)