Suroviny pro 60
60
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 88 396 kJ / 21 128 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 487,30 g |
| Tuky | 894,46 g |
| Vláknina | 177,40 g |
| Cholesterol | 3,59 g |
| Sodík | 9,30 g |
| Sůl | 22,79 g |
| Sacharidy | 2 693,36 g |
Postup přípravy
Zpracujeme těsto a na závěr do něj po částech zapracujeme vlažné roztopené tuky. Těsto vypracujeme, až je hladké a necháme kynout.
Po vykynutí propracujeme a necháme 15 minut kynout.
Pak znovu propracujeme a 15 minut necháme kynout. Krok 4: Uždibujeme těsto a dlaněmi tvarujeme kuličky které necháme na vále krátce kynout.
Z těsta tvoříme placičky, zabalíme do nich náplně a dobře uzavřeme.
Klademe na pečící papír na plechu švem dolů (povidlové švem nahoru) a necháme ještě chvilku kynout. Pak těsto s náplní zploštíme do tvaru koláčků a potřeme vejcem.
Do středu koláčku dáme kuličku z posypky a kolem klademe z posypky vytvořené „okvětní lístky“ do tvaru kytičky.
Plný plech dáme do trouby vyhřáté na 190˚C a pečeme 15-20 minut dozlatova.
Zveřejněno 11. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hlučínské koláče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/77MA
Moje poznámka
Hlučínské koláče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/77MA
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 17 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 18 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 20 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené maso
Anytram před 34 minutami
Expresní svíčková na smetaně
DenisaS. před 38 minutami
Vepřová plec na cibuli s růžičkovou kapustou
habis před 38 minutami
Zapečené těstoviny s mletým masem
Vytvarnik před 55 minutami
Panenka v sýrovém těstíčku
Sahula před 55 minutami
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Priserka před 1 hodinou
Domácí česnečka
Milan68 před 1 hodinou
Vepřové výpečky II
DunkaStehlikova1975 před 1 hodinou
Feferonová pasta - pálihub
pazderka83 před 2 hodinami
Plovdivské maso
PaveL2002 před 2 hodinami
Tématické fráze:
recept na kolace,
hlučínské koláčky,
čím zahustit povidla,
hlučinske kynute kolače,
posypka na hlucinske kolace,
koláče recept,
slavnostní koláč,
slavnostní kolače,
kolace,
jak se dělají koláče,
prajzké koláče,
hlučinské koláč s tvarohem,
hlučínské koláče na plech,
hlušínské koláče,
čím zahustit jablková povidla,
drobenka na hlučínské koláče,
svatebni kolacky hlucinske,
jak zahustit povidla,
hlucinska posypka,
slavnostní koláčky
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
cukr krupice,
máslo,
sádlo,
olej,
droždí,
sůl,
mléko,
žloutek,
vejce,
mléko,
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
tvaroh,
cukr moučkový,
žloutek,
rozinky,
sůl,
kůra citronová,
máslo,
mák mletý,
mléko,
cukr,
rozinky,
sůl,
kůra citronová,
skořice,
máslo,
rum,
piškoty,
povidla švestková,
cukr krystal,
sůl,
máslo,
rum,
perník
Komentáře (28)
Ale to hledání to mi dalo zabrat, sem snad kvůli tomu aj nespala
pak jsem teda dělala z drobenky už jenom kostičky, protože to správné zdobení mi prostě nešlo.
Jenom mne ještě zajímá - proč se ten vlahý tuk dává až do téměř vypracovaného těsta? To jsem nepochopila. Já ho tam prskla hned - všechno dohromady do pekárny.
Zkuste se zaregistrovat a o focení můžeme hodit řeč