Jahodový džem
Voňavý jahodový džem s kousky celých jahod vnáší do naší kuchyně kousek léta i v časech třeskuté zimy, kdy si jej přidáme na chléb s máslem nebo jím ochutíme palačinky či lívanečky. Připravte tuto skvělou marmeládu a buďte vybaveni i na zimu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 790 kJ / 3 535 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,00 g |
Tuky | 3,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 860,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: U jahod odstraníme stopky se zbytkem okvětí, opláchneme je, větší jahody překrojíme.
Krok 2: Vložíme do hrnce a pomalu za stálého míchání vaříme.
Krok 3: Když se odpaří část tekutiny (necelá polovina), postupně přisypáváme cukr a dále opatrně mícháme.
Krok 4: Během přípravy se nemá přerušit var. Po přidání celého množství cukru vaříme ještě asi 5 minut.
Krok 5: Horký džem plníme do sklenic, hrdla otřeme do sucha, uzavřeme víčky a sklenice přibližně na 10 minut obrátíme dnem vzhůru.
Krok 6: Džem je trošku "tekutější", proto ho lze použít i na zmrzlinové poháry.
Zveřejněno 3. 5. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodový džem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xKz
Moje poznámka
Jahodový džem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xKz
Nejnovější recepty
Bramborové vafle
Přidáno před 14 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 23 hodinami
Horký zeleninový salát
Přidáno 16. 5. 2025 16:46
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno 16. 5. 2025 11:01
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 30 minutami
Plněná vepřová svíčková
Pavel2001 před 1 hodinou
Kuřecí kari po belizsku
Antonausprag před 1 hodinou
Sváteční koláčky
Koffi před 2 hodinami
Bábovka s větrníkovou příchutí
pajuska1511 před 2 hodinami
Bůčková tlačenka asi jinak
Vladatlaca před 2 hodinami
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Napalsko před 3 hodinami
Krkovička pro vítanou návštěvu
Naja2801 před 3 hodinami
Jogurtová bábovka s rybízem
Buchta9749 před 3 hodinami
Salát z pekingského zelí II
jarmila8511 před 5 hodinami
Tématické fráze:
marmelada z jahod,
jahodovy jam,
džem,
džemy recepty,
příprava jahodového džemu,
džem recept,
jahodový jam recept,
marmelády a džemy recepty,
recept na džem,
marmeláda z jahod recept,
recept džem,
recepty na džemy a marmelády,
jahodovydzem,
recepty na marmelady a dzemy,
recepty na marmelady,
jak se dela džem,
příprava džemu,
recepty na dzemy,
jahody marmelada,
džemy recept
Suroviny:
jahody,
cukr krupice
Komentáře (13)
Markéta:
Vidím,že recept je jednoduchý.Jen by mě zajímalo,jak dlouho vaříš jahody,ještě před tím než přidáš cukr.