Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 756 kJ / 1 376 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 272,26 g |
Tuky | 23,62 g |
Vláknina | 1,60 g |
Cholesterol | 585 mg |
Sodík | 5,79 g |
Sůl | 13,88 g |
Sacharidy | 17,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájet na tenké nudličky a smíchat spolu se sójovými omáčkami, cukrem, soli a pepřem, kari, octem a škrobem a dát smažit do rozpáleného oleje.
Krok 2: Když se maso zatáhne, což je asi po 5 minutách, přidá se cibulka nakrájená na kroužky, žampiony a paprika.
Krok 3: Takto se společně restuje dalších 5 minut a přidají se výhonky mungo. S těmi ještě dalších 5 minut a je hotovo.
Krok 4: Podává se nudlemi, nebo rýží. Maso a ostatní ingredience vytvoří tmavou výbornou stavu, která se dá případně trošku zahustit škrobem, ale není to nutné.
Zveřejněno 18. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čínské maso dvou barev
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0yrV
Moje poznámka
Čínské maso dvou barev
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0yrV
Nejnovější recepty
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 3 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 3 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 3 hodinami
Bramborové placičky s mákem a třešňovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 11 hodinami
Rychlý Lotus cheesecake s lyofilizovanými jahodami
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 4 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 5 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 7 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 8 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 8 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 9 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 9 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 9 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 10 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 10 hodinami
Tématické fráze:
maso dvou barev,
bun cha recept,
maso dvou barev recept,
čínské maso,
škrob na maso,
maso dvou barev recepty,
recepty maso dvou barev,
recept maso dvou barev,
maso ve škrobu,
uprava masa na číský spůsob,
testicko jako z cinske restauraci,
jak zahustit skrobem,
nakladani masa se skrobem,
zalivka sojovka,
jak zahustit činu bramborovym skrobem,
maso dvou barev - vodičkova,
úprava masa na čínský způsob,
čína ze dvou mas recept,
a maso dvou barev,
kachna bun cha
Suroviny:
kýta vepřová,
prsa kuřecí,
omáčka sojová,
omáčka sojová,
cukr,
sůl,
pepř,
koření kari,
ocet rýžový,
olej,
žampiony sterilované,
cibulka jarní,
fazole mungo,
paprika čerstvá červená,
škrob
Komentáře (16)
No, já dávám škrob už na začátku
Tady je problém v tom, že autorka smíchá vše do kupy už před smažením a ve výsledku je to takové, jak píši níže
"Bezva recept,"
No, až vyzkoušíte PODLE POSTUPU a jídlo dopadne lépe, než v mém provedení (viz koment níže) tak dejte vědět. Bych to potom už opravdu zkusil znovu (jak slibuji níže)...
Děkuji za odpověď
Máte pravdu s množstvím oleje - opravdu jsem použil malé množství.
Jen tak z hecu to tedy ještě jednou zkusím po vašem způsobu...
No, vařte jak chcete... Это ваше дело
Též mám rád pramenitou, ale obsluhu spolehlivě dojmu k slzám objednávkou vodovody
Čerpáme z různých studánek... Můj zdroj http://www.toprecepty.cz/recept/40128-cinska-kuchy... mistr Klíma, který měl s Čínou společného akorát 1. čínskou restauraci (ve Vodičkové) v ČSSR a vy patrně z fast foodové. Na rozdíl od vaší studnice si ta moje vystačí s jediným kouskem nádobí
*****
Vše záleží na délce (krátkosti) tepelné úpravy zeleniny a věřte že to jde spolehlivě i TRADIČNÍM způsobem.
jinak tyhle recepty si vymyslim sama, ale dcera kamaradila s mlsnym vietnamskym klukem, co rad varil. tak jsem varila s nim. takovy bucek s vyhonky a pak choi, kachna s ananasem a nebo bun cha,
jinak tady v madarsku jsem pravidelnym navstevnikem v sarkany center, kde jsem ochutnala veprova ouska v takove sladke tmave omacce, kachni jazycky a skvela cerna vejce. na tech jsem si vytvorila zavislost
aachje:
recepty vymýšlíte sama, nebo vám někdo pomáhá
Běžně maso naložím pouze do VAJEC rozšlehaných s máčeným škrobem a jídlu dodám chuť zálivkou až v závěru přípravy. A tady na toto jsem se těšil, protože způsob nakládání masa (smichat spolu se sojovymi omackami, cukrem, soli a peprem, kari, octem a ŠKROBEM!!!) neznám a byl jsem v očekávání jak to dopadne a jestli to bude na pánvi prskat. Neprskalo, ale bylo to daleko horší: škrob se začal okamžitě připalovat na pánev a posléze vytvořil na vařečce kompaktní "gumovou" hmotu, která šla z vařečky pouze nožem, sice bídně, ale šla.
A co že na to říkalo maso? Prvních 5 minut nic a bylo tak akorát měkké k jídlu, ale pak už jen tiše úpělo a tvrdlo a tvrdlo a kdyby mělo ručičky, tak mě jistojistě proplesklo. Samozřejmě jsem ho snědl, protože to bylo asi 5x lepší než http://www.toprecepty.cz/recept/40568-asijsky-buce... který jsem snědl taky, protože jsem jako Číňani, kteří prý snědí všechno a myslím že to bylo lepší než muří nohy, které jsem dosud nejedl
aachje:
Opravdu jste přidali škrob už v úvodu, nebo až nakonec, jak ostatně doporučujete v postupu, he?