Suroviny
Porce: 5-6 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 949 kJ / 1 183 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 229,19 g |
Tuky | 15,54 g |
Vláknina | 13,74 g |
Cholesterol | 470 mg |
Sodík | 664 mg |
Sůl | 1,45 g |
Sacharidy | 27,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí maso osolte a opepřete. Na oleji zprudka opečte maso ze všech stran, aby se zatáhlo, pak je umístěte pečené v pekáči.
Krok 2: Vložte stroužky česneku do dvou zářezu v mase a posypte steakovým kořením a česnekovým práškem, kolem masa umístěte mrkev a cibuli. Podlijte hovězím vývarem.
Krok 3: Pečte 8 hodin na 125°C. Podávejte s vařenými brambory, či rýží.
Zveřejněno 24. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí pečeně irských horalů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rNWB
Moje poznámka
Hovězí pečeně irských horalů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rNWB
Nejnovější recepty
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 2 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 4 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 7 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 19 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno 20. 10. 2025 14:05:01
Tvarohový koláč s hruškami
Přidáno 20. 10. 2025 13:24:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 30 minutami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 51 minutami
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 1 hodinou
Salámová rychlá pomazánka
DavidVolvo před 1 hodinou
Tvarohové muffiny s ovocem
Petra.21 před 2 hodinami
Buřtguláš samotáře Rermora
Dogys před 2 hodinami
Kuřecí čína
Cikitaka před 2 hodinami
Švestková buchta
ctomala před 3 hodinami
Švestková povidla
ctomala před 3 hodinami
Tématické fráze:
irské hovězí maso na pečení,
irské hovězí maso,
irské hovězí maso recepty,
irská hovězí kližka recept,
irská hovězí plec,
pomalu pečené irské hovězí,
irská hovězí plec recept,
irske maso na pečení,
irský steak,
hovězí pečeně,
hovězí pečeně recept,
irský hovězí steak recept,
pecene irské hovězí maso,
irský steak recept,
irská hovězí kližka recepty,
irsky stejk,
irský hovězí steak,
pecene hovezi,
irské hovězí maso na pečení recepty,
irské hovězí maso na pečení recept
Suroviny:
hovězí zadní,
česnek,
cibule,
mrkev,
vývar hovězí,
žampióny,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
koření steakové
Komentáře (3)
(Uštipačná poznámka, myslíte si, že Írski horali, keď museli celý deň makať, mali čas piecť nejaké mmäso 8 hodín?)
Podľa rád tunajších dedinských babiek som na pod... aj polievanie pridala aj sódu bikarbónu a stále nič, mäso by asi pohrýzol iba pračlovek. Ešte stále je v pekáči a ja neviem, čo s ním. Psíkovi sa ho bojím dať=vylámal by si zuby. Ešte mi napadá, dám ho vysušiť a zavesím na stenu ako dekoráciu.
Verím, že máte aj iné riešenie a ďakujem zaň maria/cecilka