Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kupte si obě naše kuchařky za 449 Kč (ušetříte 129 Kč)!

Do obchodu

Sója zapečená s bramborami a zeleninou

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

31. 1. 2014 15:15

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie7 493 kJ / 1 791 kcal
Bílkoviny103,63 g
Tuky80,86 g
Vláknina59,01 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 191 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy132,63 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Varenie sóje : sóju namočíme aspoň na 12 hodín do vody. Potom ju aj s vodou varíme, v tlakovom hrnci 40 minút od začiatku varu. Viac nevaríme, sója nie je ako iné strukoviny, nerozvarí sa, ale opäť stvrdne.

Pozor, zo začiatku varu sója dosť pení, penu necháme, nezberáme, sú to vyzrážané bielkoviny, pena sa vstrebe.

Sóju môžeme uvariť naraz väčšie množstvo a v sáčku zmraziť. Tak máme k dispozícii sóju podľa potreby ihneď.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

rozmarynaH

1. 2. 2014 18:37

Všechny rady ohledně vaření soji jsem si uložila. Přiznám se, ještě nikdy jsem ji nevařila a prý je velmi zdravá. Vyzkouším. Terezko i Jitkas, díky za rady:yes:

tejaja

31. 1. 2014 22:31

Jitkas: to áno, máš pravdu, necedím to hneď uvarené, vypnem plyn a nechávam to v hrnci. Až do vychladnutia. Sóju a cícer milujem, aj fazuľu, ale sóju najviac. Nemám príliš v obľube hrach, hrášok zato áno :-) Zo sóje robím kadečo, máme je ozaj radi ;-) Namáčam aj šošovicu, hoci je rýchlouvarená, lebo chutí inak, ak vláknina nabobtná.

Jitkas

31. 1. 2014 22:11

tejaja: V tlakovem hrnci varim jen lusteniny urcena na polevku. Kdyz se nejake prevari nevadi, zahusti mi ji, kdyz to nevyjde, cast jich propasiruji, tim si usetrim zahustovani jiskou.
Soju varim zasadne v normalnim hrnci, neb nerikuji. Namacim ji ovsem 24hod, tez cizrnu, fazole 12hod. Vodu pouzitou na namaceni nahradim cistou vodou. Ke konci vareni osolim a necham je ve vode kde se varily vychladnout. Tim se zabrani oschnuti a okorani. Zkus jednou a uvidis, ze jsou takto lepsi, takove jakoby stavnatejsi.

tejaja

31. 1. 2014 19:35

Jitkas: uvarená sója nestvrdne, stvrdne vtedy, ak ju varíte ďalej napriek tomu, že je už mäkká.;-)

Jitkas

31. 1. 2014 16:44

Malou radu, nechte soju vychladnout ve vode, kde se varila. Uvidite, ze neztvrdne. Tak delam napr. i s fazolemi.

varilamyskakasicku

31. 1. 2014 16:29

Terezko, Tvůj nápad se sojou se mi moc líbí;-):yes:

tejaja

31. 1. 2014 15:25

spagetka: stačí, v tlakovom hrnci, viac nie, opäť by stvrdla. Sóju nerozvaríš ako fazuľu, stvrdne.;-) Aj uvarená je pevnejšej konzistencie ako iná strukovina. ;-)

spagetka

31. 1. 2014 15:22

Hm, takže 40 minut stačí? Jinak jo, líbí, soju máme rádi. No vidíš a dobrý nápad uvařit ji do zásoby ;-);-):yes::yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: soja se zeleninou jak uvařit soju všechny recepty ze sóji co uvarit ze soji sója recepty zapečená soja jak uvařit soju recept soja s bramborem zeleninové recepty se sójou recepty ze soji soja s brambrem recepty zo soje soja s brambory co uvařit ze soji ? brambory a sója jak uvařit soji recepty ze sóji se zeleninou recepty soja soja nabobtna soja jak uvarit

Suroviny: soja, brambory, pórek, paprika čerstvá bílá, rajče, tymián, sůl, pepř, smetana zakysaná, vývar zeleninový

TopRecepty.cz

Sója zapečená s bramborami a zeleninou

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nXjp