Jihočeské bosáky - drbáky
Pokud rádi vaříte k pečeným masům oba druhy knedlíků, tyhle bosáky jsou přímo pro vás. Knedlíky z housek a brambor jsou k masu výbornou přílohou, nebo si je můžete dát samotné, třeba se zelím.
Suroviny pro 1 dávka
asi 12 kusů podle velikosti
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 862 kJ / 2 118 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 58,70 g | 
| Tuky | 10,68 g | 
| Vláknina | 41,35 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 3,27 g | 
| Sůl | 7,77 g | 
| Sacharidy | 426,15 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Do misky nakrájíme rohlíky na menší kostky. Omyté brambory oškrábeme a nastrouháme na struhadle najemno. Podle chuti osolíme, dobře ručně promícháme a vytvoříme pevné koule.
	Krok 2: Na tácek vysypeme solamyl (podle počtu dělaných bosáků) a koule v něm obalíme ze všech stran.
	Krok 3: Dáme vařit do vroucí osolené vody, vaříme 10 minut.
	Krok 4: Po uvaření bosáky vyndáme a krájíme na půlky.
Zveřejněno 19. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Jihočeské bosáky - drbáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XLko
Moje poznámka
					
				
Jihočeské bosáky - drbáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XLko
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 31 minutami
	
			
	
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 37 minutami
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 1 hodinou
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 1 hodinou
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 1 hodinou
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 1 hodinou
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 6 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 7 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							knedliky drbaky, 
						
						
							knedlíky bosáky, 
						
						
							knedlíky recepty bosáky, 
						
						
							knedlík bosák, 
						
						
							knedlík drbák, 
						
						
							bosáky knedlíky, 
						
						
							bosak knedlik, 
						
						
							jihočeské knedlíky, 
						
						
							bosaky knedlik, 
						
						
							jihočeské recepty, 
						
						
							drbáky knedlíky, 
						
						
							jihočeský knedlík, 
						
						
							bosaci, 
						
						
							bosaky se zelim, 
						
						
							recept na knedliky bosaky, 
						
						
							chlupaté knedlíky bosáky recept, 
						
						
							bosáky s rohlíky, 
						
						
							knedlik drbaky, 
						
						
							bosáky z rohlíků, 
						
						
							jak se vaří bosáky
						
					
						Suroviny:
						
							brambory, 
						
						
							rohlík, 
						
						
							solamyl, 
						
						
							sůl
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (25)
Zase jiná varianta, jen se zeptám, není povrch tím škrobem oslizlý? Nebo se tam dává proto,aby se nenapila houska.