Jihočeské bosáky - drbáky
Pokud rádi vaříte k pečeným masům oba druhy knedlíků, tyhle bosáky jsou přímo pro vás. Knedlíky z housek a brambor jsou k masu výbornou přílohou, nebo si je můžete dát samotné, třeba se zelím.
Suroviny pro 1 dávka
asi 12 kusů podle velikosti
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 862 kJ / 2 118 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,70 g |
Tuky | 10,68 g |
Vláknina | 41,35 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,27 g |
Sůl | 7,77 g |
Sacharidy | 426,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky nakrájíme rohlíky na menší kostky. Omyté brambory oškrábeme a nastrouháme na struhadle najemno. Podle chuti osolíme, dobře ručně promícháme a vytvoříme pevné koule.
Krok 2: Na tácek vysypeme solamyl (podle počtu dělaných bosáků) a koule v něm obalíme ze všech stran.
Krok 3: Dáme vařit do vroucí osolené vody, vaříme 10 minut.
Krok 4: Po uvaření bosáky vyndáme a krájíme na půlky.
Zveřejněno 19. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jihočeské bosáky - drbáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XLko
Moje poznámka
Jihočeské bosáky - drbáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XLko
Nejnovější recepty
Hovězí nakyselo
Přidáno před 11 hodinami
Pýchavka v pivním těstíčku
Přidáno před 14 hodinami
Plněné bagetky s opečenou pýchavkou
Přidáno před 15 hodinami
Fazolky na kyselo s houbami
Přidáno před 15 hodinami
Smažená pýchavka na dva způsoby
Přidáno před 15 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Přidáno 27. 9. 2025 07:38:38
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karamelizované kysané zelí podle Oldy
Sendy223 před 30 sekundami
Povidla ze švestek
Dycky před 25 minutami
Těstoviny "Mac&cheese" s brokolicí
Jablkoza před 1 hodinou
Sýrová topinka
nelikuk před 2 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
lunav1 před 3 hodinami
Tortilla s vejci a sýrem
Adelkaezra před 3 hodinami
Rajská omáčka z rajských
KatkaCechova před 3 hodinami
Kančí guláš
Koubicka před 10 hodinami
Falešná dršťková z hlívy
rybicky21 před 11 hodinami
Povidla pečená v troubě
Kudlajs před 12 hodinami
Tématické fráze:
knedliky drbaky,
knedlíky bosáky,
knedlíky recepty bosáky,
knedlík bosák,
knedlík drbák,
bosáky knedlíky,
bosak knedlik,
jihočeské knedlíky,
bosaky knedlik,
jihočeské recepty,
drbáky knedlíky,
jihočeský knedlík,
bosaci,
bosaky se zelim,
recept na knedliky bosaky,
chlupaté knedlíky bosáky recept,
bosáky s rohlíky,
knedlik drbaky,
bosáky z rohlíků,
jak se vaří bosáky
Suroviny:
brambory,
rohlík,
solamyl,
sůl
Komentáře (25)
Zase jiná varianta, jen se zeptám, není povrch tím škrobem oslizlý? Nebo se tam dává proto,aby se nenapila houska.