Jihočeské bosáky - drbáky
Pokud rádi vaříte k pečeným masům oba druhy knedlíků, tyhle Bosáky jsou přímo pro vás. Knedlíky z housek a brambor jsou k nim výbornou přílohou, nebo si je můžete dát samotné, třeba se zelím.
Suroviny pro 1 dávka
asi 12 kusů podle velikosti
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 862 kJ / 2 118 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,70 g |
Tuky | 10,68 g |
Vláknina | 41,35 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,27 g |
Sůl | 7,77 g |
Sacharidy | 426,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky nakrájíme rohlíky na menší čtverečky. Omyté brambory oškrábeme a nastrouháme na struhadle na jemno. Podle chuti osolíme, dobře ručně promícháme a vytvoříme pevné koule.
Krok 2: Na tácek vysypeme solamyl (podle počtu dělaných bosáků) a koule v něm obalíme ze všech stran.
Krok 3: Dáme vařit do vroucí osolené vody, vaříme 10 minut.
Krok 4: Po uvaření bosáky vyndáme a krájíme na půlky.
Zveřejněno 19. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jihočeské bosáky - drbáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XLko
Moje poznámka
Jihočeské bosáky - drbáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XLko
Nejnovější recepty
Kuřecí prsa na nektarinkách podle Romana Pauluse
Přidáno před 2 hodinami
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 11 hodinami
Domácí Mila oplatky
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno 26. 7. 2025 18:15:55
Švestkové chutney
Přidáno 26. 7. 2025 14:02:02
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno 26. 7. 2025 06:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka z mléka
LusiPa před 1 hodinou
Rybízová marmeláda do 10 minut
8181bartova před 1 hodinou
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 3 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Kajkajak před 3 hodinami
Zapečený hermelínový chleba z horkovzdušné fritézy
tara23 před 4 hodinami
Topinky se salámovou směsí
jurcova1990 před 4 hodinami
Těstovinový salát se sušenými rajčaty, chorizem a bazalkou
Jan Nemec před 4 hodinami
Krkovička z trouby
EvaEvaEva před 4 hodinami
Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem
Jan Nemec před 4 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 4 hodinami
Tématické fráze:
knedliky drbaky,
knedlíky bosáky,
knedlíky recepty bosáky,
knedlík bosák,
knedlík drbák,
bosáky knedlíky,
bosak knedlik,
jihočeské knedlíky,
bosaky knedlik,
jihočeské recepty,
drbáky knedlíky,
jihočeský knedlík,
bosaci,
bosaky se zelim,
recept na knedliky bosaky,
chlupaté knedlíky bosáky recept,
bosáky s rohlíky,
knedlik drbaky,
bosáky z rohlíků,
jak se vaří bosáky
Suroviny:
brambory,
rohlík,
solamyl,
sůl
Komentáře (23)
Zase jiná varianta, jen se zeptám, není povrch tím škrobem oslizlý? Nebo se tam dává proto,aby se nenapila houska.