Kapr podle pánů z Rožmberka
Jak už napovídá název, jedná se o starý recept, který je léty prověřený a stále oblíbený. Filety kapra osmaženého na sádle, přelité omáčkou z cibule, bylinek, medu a červeného vína, podáváme na topince. Jedná se recept prudce návykový.
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 975 kJ / 2 145 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 101,54 g |
Tuky | 137,65 g |
Vláknina | 6,30 g |
Cholesterol | 508 mg |
Sodík | 1,87 g |
Sůl | 4,60 g |
Sacharidy | 103,19 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapra dobře nasolíme, posypeme kmínem a necháme odležet.
Krok 2: Mezitím připravíme topinky a uložíme je v teple.
Krok 3: Porce kapra obalíme v hladké mouce a zprudka je opečeme na rozehřátém sádle, nejprve kůží navrch. Opečené maso obrátíme a přidáme hrubě nasekanou cibuli a hranolky slaniny. Jakmile je maso hotové, vyjmeme ho z pánve a udržujeme teplé.
Krok 4: Do výpeku k cibuli přidáme med, necháme ho rozpustit, zalijeme vínem a vhodíme nasekané bylinky.
Krok 5: Omáčku necháme zredukovat na potřebnou hustotu a případně dosolíme.
Krok 6: Topinku nakrájíme na příčné pruhy, položíme na ni porci kapra a celé přelijeme omáčkou.
Zveřejněno 17. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapr podle pánů z Rožmberka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2vLz
Moje poznámka
Kapr podle pánů z Rožmberka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2vLz
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 3 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 15 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 16 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křehký koláč s nektarinkami
MajdaTrajda před 20 minutami
Žampionový krém
blanka12 před 31 minutami
Meruňkový koláč
jalamo před 2 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 2 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 3 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 4 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 4 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 7 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 7 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 13 hodinami
Tématické fráze:
grilovaný kapr na kameni,
kapr recepty,
kapr po rožumbersku,
kapr recept,
kapr pánů z rožumberka,
výborný kapr,
kapusta podle polreicha,
kapr,
kapr na kameni,
recepty kapr,
recept výborný grilovaný kapr,
fotky kapra,
kapr pana voka,
recept kapr,
kapr na medu,
kapr dle pana voka,
vanocni kapr podle polreicha,
recepty kapr po mlynářsku,
kapr dle pánú z rožumberka,
fotka kapra
Suroviny:
kapr,
slanina anglická vcelku,
cibule,
víno červené,
med,
kmín drcený,
sůl,
sádlo,
mouka hladká,
šalvěj,
rozmarýn,
chléb
Komentáře (20)
Fotečky a komentáře mě lákají k odzkoušení , v mrazáku se ještě nějaká porce najde , počasí na rybaření není (zamrzají očka na prutě ), tak se bude asi vařit a ochutnávat
K té první otázce... Můj otec je filmař a syn fotograf, možná to máme v rodině...
Vánoce se blíží, to je fakt, mě sice dneska končí dovolená, a tak si do Vánoc budu pracovní dny zpříjemňovat alespoň surfováním po těchto stránkách.
PS: okna jsem stihla umýt
Jani, nestraš s Vánocemi, já jsem ještě nestihla umýt okna po létě...
Hello, nikdy nesoutěžím, nesoutěžila jsem a soutěžit nebudu... Kvalita ani kvantita mých fotek nezávisí na jakýchkoli soutěžích. Kterou fotku mám tedy ponechat a které vymazat? Nechám si poradit... A budu se tvou radou řídit.
Děkuji všem za body a virtuálně je přeposílám autorovi receptu...