Katův šleh a bramboráčky
Klasické hospodské jídlo rozdělující lid na dva tábory. Zatímco jeden ho miluje, druhý nenávidí. Základem jsou nudličky z vepřového masa, chybět nesmí cibule a papriky. Ideální přílohou jsou křupavé bramboráčky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 179 kJ / 1 716 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 141,53 g |
| Tuky | 56,54 g |
| Vláknina | 31,74 g |
| Cholesterol | 718 mg |
| Sodík | 4,10 g |
| Sůl | 10,50 g |
| Sacharidy | 147,46 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zakápneme worcesterovou omáčkou, přidáme olej. Nemáme-li čerstvou feferonku, přidáme sušené chilli papričky (množství dle chuti). Lečo vyklopíme do sítka a necháme odkapat.
Krok 2: Oloupanou cibuli nakrájíme na céčka. Papriku zbavíme jadřinců a nakrájíme na proužky. Feferonku zbavíme jader a žeber a nakrájíme nadrobno. Okurku nakrájíme na kostičky a přidáme k leču.
Krok 3: V pánvi (ideálně ve woku) rozpálíme tuk (sádlo nebo olej), přidáme naložené masové nudličky a zprudka restujeme, cca 5 minut.
Krok 4: Přidáme cibuli, feferonku, na plátky nakrájený česnek, papriku a znovu 5 minut restujeme a mícháme. Poté přidáme lečo, kečup a krátce prohřejeme. Podle chuti dosolíme.
Krok 5: Bramboráčky:
Jednu bramboru nastrouháme nahrubo, druhou na jemno. Přidáme všechny ingredience a promícháme. Krok 6: Na rozpáleném tuku (sádlo, olej) smažíme menší bramboráčky z obou stran dozlatova.
Jednu bramboru nastrouháme nahrubo, druhou na jemno. Přidáme všechny ingredience a promícháme. Krok 6: Na rozpáleném tuku (sádlo, olej) smažíme menší bramboráčky z obou stran dozlatova.
Zveřejněno 5. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Katův šleh a bramboráčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D7zx
Moje poznámka
Katův šleh a bramboráčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D7zx
Nejnovější recepty
Likérové kávy
Přidáno před 2 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 3 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 4 hodinami
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno před 13 hodinami
Medové trubičky
Přidáno před 17 hodinami
Kapr na křenu
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou
brtna před 26 minutami
Sušenky z ovesných vloček
káťa před 1 hodinou
Povidlové slepovánky
Janina2410 před 1 hodinou
Likérové špičky
Klanic před 1 hodinou
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
barypb před 1 hodinou
Posvícenské ořechy
Hannca před 1 hodinou
Kuřecí nudličky v jogurtové omáčce s křupavými gnocchi
barypb před 1 hodinou
Rohlíčky z tatranek
jaroko před 1 hodinou
Kuře pečené s batáty, mrkví a sušeným ovocem
Wikki před 2 hodinami
Zdravé celozrnné sušenky
káťa před 2 hodinami
Tématické fráze:
katův šleh,
katův šleh podle pohlreicha,
katův šleh recept,
katův šleh recept pohlreich,
recept na katuv sleh,
recept katův šleh,
katuv slech,
recept na katův šleh pohlreich,
kaťák recept,
katův šleh recepty,
sleh,
katův šleh v bramboráku,
recepty katův šleh,
katův šleh s bramboraky,
vyborny katuv sleh,
katuv šleh s bramboráčkama,
top recepty katuv sleh,
katův šleh s bramborákem,
katův šleh pohlreich,
katův šleh s lečem
Suroviny:
kýta vepřová,
cibule červená,
cibulka,
paprika čerstvá červená,
feferonka,
lečo sterilované,
okurky sterilované,
omáčka worcesterová,
kečup sladký,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
olej,
tuk,
brambory,
česnek,
vejce,
majoránka sušená,
sůl,
pepř mletý,
strouhanka,
tuk na smažení
Komentáře (80)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Trošku jsem ho upravil vepřové i kuřecí 50/50
Doufám, že bramboráček je jen menší bramborák dělaný jen na pánvi na lívance, nebo něco podobného.