Suroviny pro 15
15
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 169 kJ / 279 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,90 g |
| Tuky | 0,84 g |
| Vláknina | 21,05 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,64 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 58,50 g |
Postup přípravy
Pro ty, co mají systém Bio Vac nebo Vacsy: Nádobu uzavřeme a odsajeme vzduch. Opakujeme 3x. Odsátí vzduchu rozšíří póry v mase a lépe se proleží. Stačí 4 hodiny. Samozřejmě jde dělat i klasicky, musí se však čekat 5-7 dní.
Zveřejněno 15. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Západočeské utopenečky dle Jarouše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxVM
Moje poznámka
Západočeské utopenečky dle Jarouše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxVM
Nejnovější recepty
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 5 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 20 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 21 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 23 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno 18. 12. 2025 12:01:02
Hrachová polévka s krutony
Přidáno 18. 12. 2025 11:04:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečný koláč našich babiček
[email protected] před 1 hodinou
Vepřové maso v mrkvi
RadmilaS před 2 hodinami
Koňakové řezy
janatka před 4 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 4 hodinami
Medovníkové koule
evik_svistik před 5 hodinami
Kokosky
veveruska73 před 13 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 14 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 16 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 16 hodinami
Tématické fráze:
utopenci od jarouše recept,
západočeská kuchyně,
utopenci od jarouse,
utopenci s cerstvým zelím,
utopenecky salát,
vacsy,
klatovský deník,
vacsy utopenci,
vacsy system,
děláme utopence,
utopenci worcestr,
staroplzenecky utopenec,
klatovský deník recepty,
vacsy recepty,
zapadoceska kuchařka,
nakladani masa ve vakuu,
utopenecký salát recept,
recept utopenci od jarouše,
nakladani utopencu,
bio vac
Suroviny:
špekáček,
cibule,
ocet,
voda,
koření nové koření,
pepř,
koření hřebíček,
bobkový list,
koření country,
cukr
Komentáře (18)
jestli můžu přidat taky receptík - kdo chce, ten si ho opíše, já fotku nemám takže:
finta spočívá v naříznutí špekáčku - nařízneme podélně tak, abychom získali plát jako na ptáčky. Takto naříznutý přidržíme a potřebe feferonkovou pastou. přidáme cibuli a držení uvolníme. Špekáček se sroluje a náplň zůstane uvnitř.
Klademe do sklenice, prokládáma nakrouhaným čerstvým zelím, paprikou, cibulí a prosypeme celým pepřem. Nesolit (pasta je slaná) vše pak zalijeme nálevem DEKO a nejmíň týden uležet.
tento recept vyhrál taky v soutěži - jmenuje se Staroplzenecký utopenec, autora bohužel už nevím a recept byl uveden v Klatovském deníku