Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapr v sýrovém těstě

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

trebonskykapr

Středně náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 046 kJ /
1 445 kcal
Bílkoviny124,86 g
Tuky70,52 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 956 mg
Sodík 446 mg
Sůl1,02 g
Sacharidy76,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sušené provensálské bylinky, sušenou petrželku a citronovou kůru rozemneme v hmoždíři a smícháme s olejem, solí a pepřem. Směsí potřeme kapří filety a dáme odležet do lednice. Krok 2: Sýrové těstíčko připravíme ze strouhaného sýra, změklého tuku, mouky a jednoho vejce, vše důkladně promícháme a dáme na 20 minut do ledničky ztuhnout. Poté z těsta vyválíme plát, ze kterého radýlkem nařežeme třícentimetrové pruhy dlouhé cca 25 cm. Krok 3: Těmito proužky ovineme jednotlivé filety. Připravené rybí porce naskládáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem a každý filet natřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme semínky sezamu a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 10 minut. Krok 4: Mezitím připravíme pyré z konzervovaných drcených rajčat se zelenými bylinkami, která pomalu vaříme, dokud nezhoustnou. Přidáme ocet, trochu cukru a sůl.

TIP: Jak vykuchat kapra

Zveřejněno 17. 12. 2009

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr v sýrovém těstě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wV81

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr v sýrovém těstě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wV81

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jůů:-Otaková nádhera na mě vykoukla z náhodných receptů,mňam:-p+12:yes::-K

Zase jeden perfektní recept,přímo vánoční bodík už je tam.:-p:yes:

Krásné fotky, super inspirace na přípravu kapra zase trošku jinak :-) Ukládám do oblíbených receptů a určitě vyzkouším :yes:

A máme tady druhého Jendu, mám dojem. Já jsem tohle nikdy nejedla, nemůžu posoudit chuť, ale podle fotek by jedl i nezasvěcený;-):yes:

Ondřeji, ty jsi si dal tu přezdívku velmi výmluvně, ty jsi zřejmně přeborník na jídla, která jsou z ryb že:-?Recept je perfektní, obrázek jakbysmet, takže co:-?no přece BOD jak hrom:yes:

:-)stavím se do fronty, za Mirču!!!:yes::yes:+

Třeboňský kapře:-).Tak to je něco:-O.Ač rybky jíme celkem často a na různé způsoby,tak takovou úpravu vidím v životě poprvé a už vím,že pro mě je to jednička:yes:.Ukládám a vyzkouším-na 100%!.Krásné fotečky,mým chutím blízké suroviny-to znamená že letí boďka č.1 a já bych si s dovolením kousek nabídla hned:-8-děkuji;-).

Tématické fráze:
kapr recept, kapr obrazky, kapr v sýrovém těstíčku, ryba v sýrovém těstíčku, kapr obrázek, kapr v majoneze, filet v sýrovém těstíčku, těsto na ryby, kapr na sušených rajčatech, ocet v těstě, ryba v sýrovém těstě, recepty, babicovy dobroty kapr v těstíčku, kaor na masle v troubě, recepty na kapra, rybí filé v syrovém těstě, kaor v sýrovém těstíčku, kapr v sýrovém obalu, filety z kapra recepty-nejlepší, kapr v syrovem.testicku

Suroviny:
filet z kapra, sýr tvrdý, tuk, mouka hladká, vejce, sůl, pepř, kmín mletý, kůra citronová, koření provensálské, nať petrželková sušená, olej, semínka sezamová, rajče sušené, bylinky zelené, ocet vinný, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu