Suroviny
Porce: 4 - 5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 765 kJ / 2 334 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 186,27 g |
Tuky | 138,47 g |
Vláknina | 26,54 g |
Cholesterol | 460 mg |
Sodík | 5,56 g |
Sůl | 13,50 g |
Sacharidy | 44,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na sádle opražíme slaninu. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a vhodíme ji na rozpečený špek a orestujeme do zlatova. Přidáme česnek.
Krok 2: Mezitím si pokrájíme maso na kostky cca 2 cm a dáme je osmahnout k cibulce. Až se maso zatáhne, přidáme houby. Osolíme a opepříme.
Krok 3: Přisypeme červenou papriku a přidáme nakrájený poličan, rajčatový protlak a přilijeme 2 dcl bílého vína. Přilijeme cca 1 litr vody, přidáme vymačkané a na drobno nasekané zelí a necháme vše vařit na mírném ohni. Po 20 minutách přidáme tymián a chilli.
Krok 4: Zamícháme, a na nejmírnějším plameni za občasného míchání a mírného přilévání vody necháme probublávat tak dlouho, než maso zcela změkne. Toto může trvat několik hodin.
Krok 5: Hlídáme, mícháme a podléváme. Guláš se nemusí zahušťovat a díky houbám má krásnou hnědou barvu. Po uvaření dosolíme dle chuti a podáváme s maďarskými langoši.
Zveřejněno 12. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Guláš koňského handlíře Körtésze aneb Koňský guláš se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0m8V
Moje poznámka
Guláš koňského handlíře Körtésze aneb Koňský guláš se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0m8V
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 1 hodinou
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 8 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 10 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 1 hodinou
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 1 hodinou
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 3 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 3 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 3 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 3 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 4 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 5 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 6 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 9 hodinami
Tématické fráze:
guláš z koňského masa,
koňský guláš,
koňské maso zelí příprava,
gulaš zkonskeho masa,
gulas se zelim,
prvorepublikový guláš,
recept na hnědé zelí,
guláš s konˇského masa,
guláš se se zelím,
guláš ze zelím,
guláš z konskího masa,
poličan konske maso,
konské maso guláš,
konske maso se zelim,
goláš z koňského masa,
jak udelat hnedou barvu gulase,
gulaš s konskeho masa,
kuřeci gulaš se zelim,
co dělal handlíř
Suroviny:
maso koňské,
slanina,
poličan,
česnek,
víno bílé,
cibule,
houby,
zelí kysané,
tymián,
pepř,
paprika sušená sladká,
protlak rajčatový,
sůl,
sádlo,
chilli
Komentáře (4)
dávám bodíky