Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 006 kJ / 957 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 106,69 g |
| Tuky | 20,45 g |
| Vláknina | 26,39 g |
| Cholesterol | 293 mg |
| Sodík | 451 mg |
| Sůl | 0,55 g |
| Sacharidy | 75,80 g |
Postup přípravy
Nepridávame žiaden olej, masť, mäso obsahuje mastnoty dostatok.
Mäso je krásne mäkké, zelenina sa vôbec nerozvarí.
Zveřejněno 3. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Můj boršč v PH
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6XAn
Moje poznámka
Můj boršč v PH
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6XAn
Nejnovější recepty
Šťavnatí švábi
Přidáno před 12 hodinami
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 15 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 17 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 20 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 20 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 3 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 5 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 5 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 5 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 7 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 7 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 10 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 10 hodinami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 11 hodinami
Kuře na kari s jablky
hajibuni před 11 hodinami
Tématické fráze:
boršč s červenou řepou,
boršč v pomalém hrnci,
pomaly hrnec borsc,
boršč z pomalého hrnce,
ukrajinský boršč s červenou řepou,
boršč pomalý hrnec,
boršč v ph,
český boršč,
bořšč,
vaříme boršč,
boršč s červenou řepou v pomalém hrnci,
dobrý boršč,
recepty v pomalém hrnci boršč,
pomalý hrnec recepty boršč,
fazole v pomalem hrnci,
boršč z ph,
rychlý boršč s červenou řepou,
boršč s pomalého hrnce,
borsc fazole,
borsc v pomalym hrnci
Suroviny:
plecko vepřové,
kapusta,
řepa červená,
brambory,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
česnek,
bobkový list,
koření černé,
pepř,
sůl,
šťáva rajčatová,
mouka,
voda,
masox,
smetana zakysaná
Komentáře (26)
Boršč je polévka velmi populární mezi různými kulturami, nejen v Rusku, v Polsku, Československu, Prusku, ale i v Číně, Vietnamu a Tchajvanu. Každá z těchto kuchyní má své odchylky. Je to silná polévka s mnoha ingrediencemi v závislosti na místní kuchyni, to vše včetně ingredienci.(fazole, zelí, mrkev, brambory, houby a různá masa, drůbeží, hovězí a vepřové).
V Běloruské kuchyni jsou standartní rajčata, někdy doplněná červenou řepou.
V Ruské kuchyni je to především červená řepa, cibule, česnek a zelí, někdy s bramborami.
Litevská kuchyně přidává ještě houby.
V menonitské kuchyni je bořšč ze zelí, hovězího. brambor a rajské polévky, ochucené cibulí, koprem a pepřem.
Tak a teď mi řekněte který je ten jediný a správný boršč.
http://en.wikipedia.org/wiki/Borscht.
Jen je to halt anglicky, v české verzi jsem se nedozvěděl nic.
+3
Má to svoje finty, podobne ako aj varenie v tlakovom hrnci. Ten mám tiež rada.