Perník s ovocem paní hajné ze „Šlajfu“
Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 855 kJ / 3 789 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,16 g |
| Tuky | 135,22 g |
| Vláknina | 26,97 g |
| Cholesterol | 297 mg |
| Sodík | 365 mg |
| Sůl | 1,45 g |
| Sacharidy | 565,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sypké suroviny sesypu do mísy a dobře promísím.
Krok 2: Pak do mísy přidám ostatní tekuté přísady. Vše řádně promíchám (nejlépe ručním mixérem).
Krok 3: Do tukem vymazané a moukou vysypané formy vliji třetinu vymíchaného těsta. Do této vrstvy vpravím ½ množství ovoce nakrájené na menší kousky. Ovoce posypu krystalovým cukrem (Nemusí se! - My rádi sladké). Pak naliji další vrstvu těsta a postup opakuji. Zbytek těsta na povrchu upravím tak, aby ovoce nevykukovalo. Počet vrstev záleží na druhu formy, chuti, vkusu, kreativitě, fantazii atd., stačí úplně i jedna vrstva.
Krok 4: Naplněnou formu vložím do trouby vyhřáté na 200 °C a peču 25 minut (dle výšky formy), kontroluji špejlí.
Krok 5: Když se těsto nelepí je hotovo. Hotový perník přesunu na podnos a po vychladnutí podávám posypané moučkovým cukrem.
Zveřejněno 10. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perník s ovocem paní hajné ze „Šlajfu“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kl6v
Moje poznámka
Perník s ovocem paní hajné ze „Šlajfu“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kl6v
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 16 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 16 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová omáčka
Tamarilka před 31 minutami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 44 minutami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 58 minutami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 1 hodinou
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 1 hodinou
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 1 hodinou
Mila kuličky
Marule před 2 hodinami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 3 hodinami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 4 hodinami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 21 hodinami
Tématické fráze:
perník s ovocem,
perník s kompotem,
třešňový perník,
recept na perník s s ovocem,
perník posypany ovocem,
jak pernik s ovocem,
hrnkovy pernik s kompotem,
pernik se ovocem,
mouka z mlýna lerch,
recepty paní hajné ze „šlajfu,
perník ze starého kompotu,
perník se starým kompotem,
pernik s ovocem kompotem,
perník s s ovocem,
vodní mlýn z perníkového testa,
recepty se starým kompotem,
perník z kompotem,
staré recepty na perníky,
perník s rynglemi,
perník s merunkami
Suroviny:
mouka hrubá,
mouka hladká,
pudink vanilkový,
cukr moučkový,
cukr krystal,
kakao,
prášek do perníku,
prášek do pečiva,
smetana zakysaná,
mléko plnotučné,
olej slunečnicový,
šťáva citronová,
vejce,
ovoce,
tuk 100%,
mouka hrubá
Komentáře (9)
J.L.
Jen nechápu pořád opakovaný Šlajf