Dušené hovězí v troubě (rychle, bez tuku a bez hlídání)
Kostky hovězího masa, doměkka upečené v jednom pekáčku společně s cibulí, žampiony a hráškem a podlité červeným vínem, se doslova rozplývají na jazyku. Hovězí dušené v troubě podáváme s chlebem, brambory či s těstovinami.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 264 kJ / 1 258 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 154,70 g |
Tuky | 10,09 g |
Vláknina | 32,34 g |
Cholesterol | 282 mg |
Sodík | 3,02 g |
Sůl | 7,30 g |
Sacharidy | 100,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka.
Krok 2: Maso a cibuli dáme do pekáčku a posypeme sypkým kořením a Solamylem, vše promícháme.
Krok 3: V horké vodě rozmícháme bujóny a vlijeme ji na maso.
Krok 4: Pekáček zakryjeme a utěsníme alobalem.
Krok 5: Pečeme bez odkrývání asi 100 minut při 200 °C.
Krok 6: Pokud použijeme čerstvé žampiony, oloupeme je, nakrájíme na plátky a podusíme zvlášť. U konzervovaných žampionů není třeba přípravy, použijeme celé konzervované kloboučky.
Krok 7: Maso po pečení odkryjeme, promícháme a přidáme víno, žampiony, hrášek a kečup. Zakryté alobalem pečeme ještě 20 minut při mírné teplotě.
Krok 8: Podáváme s chlebem, bramborem nebo těstovinami.
Zveřejněno 29. 9. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušené hovězí v troubě (rychle, bez tuku a bez hlídání)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73y8
Moje poznámka
Dušené hovězí v troubě (rychle, bez tuku a bez hlídání)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73y8
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 2 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 3 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 17 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pavučinkový makový závin.
Veronika.Hrozna před 17 minutami
Tilápie na rozmarýnu s česnekem
Hanka99 před 28 minutami
Tvarohová pomazánka s pažitkou
Sarka771 před 1 hodinou
Valašské frgály
bodie před 11 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 13 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 13 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 14 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 15 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 15 hodinami
Tématické fráze:
dusene hovezi,
pečené hovězí v troubě,
hovězí maso v troubě,
recepty rychlé žezy,
hovězí zadní recept,
hovězí zadní recepty,
pečené hovězí maso v troube,
hovězí pečené v troubě,
gulas v troube,
hovězí kližka,
hovězí gulas v troube,
dušené hovězí maso,
hovězí zadní dušené,
hovězí kližka recepty,
recepty bez tuku,
dusene hovezi zadni,
recepty hovezí maso zadní,
dušení masa v troubě,
hovězí dušené,
hovězí kližka recept
Suroviny:
hovězí zadní,
cibule,
solamyl,
paprika sušená sladká,
koření gulášové,
česnek,
kečup sladký,
bujón hovězí,
bujón houbový,
hrášek mražený,
žampióny,
pepř mletý,
víno červené,
voda
Komentáře (22)
Myslím, že tě nikdo nenutí, abys tyto ingredience používal, ne? Zaregistruj se, přidej svuj recept, a pak zhodnotíme tvé kuchařské kvality