Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 606 kJ / 2 057 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,00 g |
Tuky | 32,30 g |
Vláknina | 30,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8,03 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 370,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 1. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ošatkový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vlpm
Moje poznámka
Ošatkový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vlpm
Nejnovější recepty
Zelenina po čínsku s hlívou a shitake
Přidáno před 7 hodinami
Ostružinové kousky s tvarohem
Přidáno před 10 hodinami
Rychlá květáková polévka
Přidáno před 10 hodinami
Převalovaná meruňková buchta podle Ivety Fabešové
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a květáková kaše (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Brambůrky z mikrovlnky
Přidáno 10. 8. 2025 14:52:35
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Osvěžující melounové smoothie
Valis před 33 minutami
Drobenkový koláč
Popelkaa před 1 hodinou
Mrkvové šátečky od Ivety
Hanis před 1 hodinou
Oříšková bábovka
Kattyy před 2 hodinami
Květákový mozeček
mcmiruska před 2 hodinami
Karbanátky s cuketou a uzeným sýrem
Hedvika04 před 2 hodinami
Cuketovo - perníkové muffiny
Hedvika04 před 2 hodinami
Mini Pavlova
Nikijaho před 3 hodinami
Těstovinový salát
RaeRea před 4 hodinami
Mirabelkový sirup
Yvajs před 4 hodinami
Tématické fráze:
kynutí chleba v ošatce,
chleba bez kynutí,
chlebová ošatka kde koupit,
kynutí chleba,
ošatka na pečení chleba,
slané pečivo recepty,
chléb bez kynutí,
osatky na peceni chleba,
pečení chleba v ošatce,
chléb,
ošatky na kynutí těsta,
kynutý chléb,
recept na chleba bez kynuti,
jak se peče chleba,
ošatka na kynutí,
kde koupit slamene osatky na peceni chleba,
maminčiny recepty chleba bez hnětení,
recept na chleba,
maminčina kuchyně kuchyně mirka,
slané pečivo
Suroviny:
voda,
sůl,
cukr,
olej,
ocet,
mouka žitná chlebová,
mouka hladká,
droždí sušené,
kmín celý
Komentáře (174)
Upravil jsem recept tím, že jsem žitnou mouku a vodu částečně nahradil kváskem (260 ml vody, 125 g žitné mouky a 165 g kvásku), dal jsem trošku méně kvasnic a jen 1,5 lžičky soli (2,5 lžičky se mi zdá fakt moc) a myslím, že se velice povedl. Všem velmi chutnal. Dokonce i synovi, který jí chleba jen v sebeobraně
Příště přidám i nějaké semínka...
Jen musím sehnat ošatku, zatím nechávám kynout v jakési misce..
Dělala jsem bez ošatky-kynout jsem to nechala přímo na plechu a byl nádherně nakynutý do vrchu. Pak jsem jej, trdlo, v dobré víře potřela vodou před strčením do trouby
Chlebík jsem upekla, musela jsem přidávat mouku a dala jsem tedy žitnou. Jinak chlebík jsem pekla na 10min a pak zmirnila a za dalších 15 min byl hotov. Příště to zkusím ještě s tou bramborou. Je moc dobrý.
Na Maminčiny recepty chodím dost často
Pokud chlebík nepřečnívá ošatku, musí se mu trochu pomoci rukou, aby nespadl z výšky na plech.
Gabi, jeste jednou ti moc dekuji za tenhle recept. Dala bych ti za nej aspon 10 bodu, ale to bohuzel nejde, tak posilam aspon deset kyticek
Asi priste pridam te mouky vice
Chtela jsem se zeptat, mohla bych te zitne dat mene
Posílám obrázky a ty poslední jsou speciálně pro Ivanku 79 a Špagetku...
Posílám obrázky a ty poslední jsou speciálně pro Ivanku 79 a Špagetku...
Gabi, moc dekuji za tenhle recept, urcite budu opakovat
Taky jeste jednou dekuji Mirce75 za rady a podporu