Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 606 kJ / 2 057 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,00 g |
Tuky | 32,30 g |
Vláknina | 30,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8,03 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 370,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 1. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ošatkový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vlpm
Moje poznámka
Ošatkový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vlpm
Nejnovější recepty
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 1 hodinou
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 3 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 8 hodinami
Mechové řezy z mikrovlnky
Přidáno před 8 hodinami
Buchta s jablečnou náplní z remosky
Přidáno před 9 hodinami
Tartaletky s krémem z marshmallow
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohové řezy
Saratice před 2 hodinami
Kuřecí čína
Mike_Fidler před 2 hodinami
Jablkový zázrak
Fitulka před 3 hodinami
Květák pečený s bramborami a slaninou v jednom pekáčku
Fitulka před 3 hodinami
Tvarohové řezy, velmi šťavnaté
Fitulka před 4 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
margotka53 před 5 hodinami
Banánová buchta - hrnková
Hepetka před 5 hodinami
Americké lívance bez kynutí
káťa před 6 hodinami
Bábovka tvarohová
eskymak před 7 hodinami
Maki sushi
tipek136 před 8 hodinami
Tématické fráze:
kynutí chleba v ošatce,
chleba bez kynutí,
chlebová ošatka kde koupit,
kynutí chleba,
ošatka na pečení chleba,
slané pečivo recepty,
chléb bez kynutí,
osatky na peceni chleba,
pečení chleba v ošatce,
chléb,
ošatky na kynutí těsta,
kynutý chléb,
recept na chleba bez kynuti,
jak se peče chleba,
ošatka na kynutí,
kde koupit slamene osatky na peceni chleba,
maminčiny recepty chleba bez hnětení,
recept na chleba,
maminčina kuchyně kuchyně mirka,
slané pečivo
Suroviny:
voda,
sůl,
cukr,
olej,
ocet,
mouka žitná chlebová,
mouka hladká,
droždí sušené,
kmín celý
Komentáře (149)
Upravil jsem recept tím, že jsem žitnou mouku a vodu částečně nahradil kváskem (260 ml vody, 125 g žitné mouky a 165 g kvásku), dal jsem trošku méně kvasnic a jen 1,5 lžičky soli (2,5 lžičky se mi zdá fakt moc) a myslím, že se velice povedl. Všem velmi chutnal. Dokonce i synovi, který jí chleba jen v sebeobraně
Příště přidám i nějaké semínka...
Jen musím sehnat ošatku, zatím nechávám kynout v jakési misce..
Dělala jsem bez ošatky-kynout jsem to nechala přímo na plechu a byl nádherně nakynutý do vrchu. Pak jsem jej, trdlo, v dobré víře potřela vodou před strčením do trouby
Chlebík jsem upekla, musela jsem přidávat mouku a dala jsem tedy žitnou. Jinak chlebík jsem pekla na 10min a pak zmirnila a za dalších 15 min byl hotov. Příště to zkusím ještě s tou bramborou. Je moc dobrý.
Na Maminčiny recepty chodím dost často
Pokud chlebík nepřečnívá ošatku, musí se mu trochu pomoci rukou, aby nespadl z výšky na plech.
Gabi, jeste jednou ti moc dekuji za tenhle recept. Dala bych ti za nej aspon 10 bodu, ale to bohuzel nejde, tak posilam aspon deset kyticek
Asi priste pridam te mouky vice
Chtela jsem se zeptat, mohla bych te zitne dat mene