Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 980 kJ / 951 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,86 g |
Tuky | 39,85 g |
Vláknina | 4,80 g |
Cholesterol | 262 mg |
Sodík | 493 mg |
Sůl | 1,10 g |
Sacharidy | 20,57 g |
Postup přípravy
Mezitím maso obalíme v hladké mouce, vložíme na cibuli do hrnce, orestujeme ze všech stran a přidáme rajský protlak. Krok 3: Když se mouka začne přichytávat ke dnu hrnce, podlijeme pivem, které necháme z velké části odpařit, přidáme francouzskou hořčici, podlijeme vývarem a dáme do trouby vyhřáté na 160°C, pečeme asi 2,5-3 hodiny za občasného promíchání a podlití výpeku vývarem či vodou.
Dochutíme dle své chuti solí či pepřem.
Zveřejněno 4. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Líčka na hořčici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rv1W
Moje poznámka
Líčka na hořčici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rv1W
Nejnovější recepty
Cukeťák
Přidáno před 1 hodinou
Korejský salát z okurek
Přidáno před 18 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Zapečené barbecue fazole
Přidáno 16. 7. 2025 17:22:43
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hermelínové kuřecí nudličky
Fitulka před 19 minutami
Pohanka se smaženou cibulí a slaninou
Krajanekcestovatel před 26 minutami
Hovězí v ústřicové omáčce
SCR_Ltm před 1 hodinou
Fazolový salát
Anna.Milkova před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Kahy0 před 1 hodinou
Pečená cuketa s česnekovo-koprovým dipem
magdalenka před 2 hodinami
Rýžový nákyp
Tereziena před 4 hodinami
Slaný cuketový koláč
Markeeta před 5 hodinami
Pečená uzená makrela s cibulí a koprovými brambory
TutenOnen před 11 hodinami
Kuskusový salát - tabbouleh
Simona Maskova před 14 hodinami
Tématické fráze:
licka,
licka na horcici,
licka recept,
recept na licka,
hovězí líčka na hořčici,
recept licka,
z čeho jsou hovězí líčka,
co jsou licka,
membrána hovezich licek,
lička z čeho jsou,
s čeho jsou hovězí líčka,
hovězí líčka na pivu a hořčici,
recepty líčka,
líčka v na hořčici,
líčka na na hořčici,
líčka s hořčici,
tecepty z licek,
hovězí líčka na pive světlo,
obsah tuku v hovězích líčkách,
hovězí líčka top recepty
Suroviny:
líčka hovězí,
sůl,
pepř,
hořčice plnotučná,
mouka hladká,
sádlo,
cibule,
pivo černé,
protlak rajčatový,
hořčice francouzská,
vývar masový
Komentáře (18)
U nás má líčka jen jeden řezník, mražená. Možná jsou už předem očištěná, žádný tuk a blány na nich nejsou. Jen krásné kližnaté maso. Ale jsou o dost dražší než běžná kližka, což mi docela vadí.
Většinou líčka z jedné strany pokrývá silnější vrstva tuku. Nic moc vábného, tuk je však zároveň, jak známo, nositelem chuti. To, zda membránu ponechat, nebo odstranit, je tedy čistě na vás a vašich jazýčcích.
...takže nevím, co je vám na zbavování tuku nejasné. Kdybyste měl doma mého muže, pochopil byste proč každou byť i sebemenší vrstvu tuku musím odstranit. V případě včerejších líček se mi to stalo poprve, nikdy tam tuková vrstva nebyla tak velká jako nyní
ivulinka: pěkný recept, jako vždy - lákavě nafoceno
Jaképa zbavování tuku..., jakápa samá blána?
Donesu domů, promnu pod vodovodou a uvařím čeho si mančaft žádá
Myslíte že si vymýšlím?
No, pokud ale by se někomu z přiloženého obrázku neudělalo dobře, tak vymažu