Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 980 kJ / 951 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 115,86 g |
| Tuky | 39,85 g |
| Vláknina | 4,80 g |
| Cholesterol | 262 mg |
| Sodík | 493 mg |
| Sůl | 1,10 g |
| Sacharidy | 20,57 g |
Postup přípravy
Mezitím maso obalíme v hladké mouce, vložíme na cibuli do hrnce, orestujeme ze všech stran a přidáme rajský protlak. Krok 3: Když se mouka začne přichytávat ke dnu hrnce, podlijeme pivem, které necháme z velké části odpařit, přidáme francouzskou hořčici, podlijeme vývarem a dáme do trouby vyhřáté na 160°C, pečeme asi 2,5-3 hodiny za občasného promíchání a podlití výpeku vývarem či vodou.
Dochutíme dle své chuti solí či pepřem.
Zveřejněno 4. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Líčka na hořčici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rv1W
Moje poznámka
Líčka na hořčici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rv1W
Nejnovější recepty
Avokádová pomazánka s Lučinou (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 1 hodinou
Vývar z mletého masa
Přidáno před 2 hodinami
Dietní tvarohová pomazánka
Přidáno před 3 hodinami
Cukroví s pistáciovým krémem zdobené pistáciemi
Přidáno před 5 hodinami
Ricottové knedlíčky s jahodami podle Jana Punčocháře
Přidáno před 5 hodinami
Dietní kuřecí prso s bramborovou kaší
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lahůdkový francouzský salát
KatkaCechova před 7 minutami
Pikantní čočková polévka se zeleninou
trdlo před 16 minutami
Dušené srbské rizoto s mletým masem
Lucinka_pucinka před 52 minutami
Nejlepší marokánky
marketa.volsicka před 54 minutami
Sněhové pusinky/kokosky, které se mi vždy povedly
Davidook21 před 55 minutami
Kuřecí přírodní plátek
vitekdolivka před 1 hodinou
Fofr broskvový koláč
Martula před 1 hodinou
Domácí langoše
Jan Nemec před 2 hodinami
Plněné ořechy
Jan Nemec před 2 hodinami
Tématické fráze:
licka,
licka na horcici,
licka recept,
recept na licka,
hovězí líčka na hořčici,
recept licka,
z čeho jsou hovězí líčka,
co jsou licka,
membrána hovezich licek,
lička z čeho jsou,
s čeho jsou hovězí líčka,
hovězí líčka na pivu a hořčici,
recepty líčka,
líčka v na hořčici,
líčka na na hořčici,
líčka s hořčici,
tecepty z licek,
hovězí líčka na pive světlo,
obsah tuku v hovězích líčkách,
hovězí líčka top recepty
Suroviny:
líčka hovězí,
sůl,
pepř,
hořčice plnotučná,
mouka hladká,
sádlo,
cibule,
pivo černé,
protlak rajčatový,
hořčice francouzská,
vývar masový
Komentáře (18)
U nás má líčka jen jeden řezník, mražená. Možná jsou už předem očištěná, žádný tuk a blány na nich nejsou. Jen krásné kližnaté maso. Ale jsou o dost dražší než běžná kližka, což mi docela vadí.
Většinou líčka z jedné strany pokrývá silnější vrstva tuku. Nic moc vábného, tuk je však zároveň, jak známo, nositelem chuti. To, zda membránu ponechat, nebo odstranit, je tedy čistě na vás a vašich jazýčcích.
...takže nevím, co je vám na zbavování tuku nejasné. Kdybyste měl doma mého muže, pochopil byste proč každou byť i sebemenší vrstvu tuku musím odstranit. V případě včerejších líček se mi to stalo poprve, nikdy tam tuková vrstva nebyla tak velká jako nyní
ivulinka: pěkný recept, jako vždy - lákavě nafoceno
Jaképa zbavování tuku..., jakápa samá blána?
Donesu domů, promnu pod vodovodou a uvařím čeho si mančaft žádá
Myslíte že si vymýšlím?
No, pokud ale by se někomu z přiloženého obrázku neudělalo dobře, tak vymažu