Pečený pstruh s máslovou zeleninou
Delikátní maso pstruha je potřeba pouze podtrhnout jemnou úpravou. Také příloha by měla být lehká a zábavná. To vše splňuje tento recept. Navíc přílohovou zeleninu můžete obměňovat dle sezónní dostupnosti.
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 201 kJ / 765 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,00 g |
Tuky | 45,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 350 mg |
Sodík | 260 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pstruhy vykucháme, dobře očistíme od šupin a nasolíme.
Krok 2: Necháme odležet asi hodinku v chladu. Vyložíme plech pečicím papírem, který potřeme trochou másla.
Krok 3: Pstruhy po odležení opláchneme od soli a opětovně okořeníme, lehce solí, pepřem a celým nebo i drceným kmínem.
Krok 4: Takto okořeněnou rybu lehce obalíme v hladké mouce a položíme na připravený plech.
Krok 5: Jakmile jsou pstruzi uloženi, vložíme do břišní dutiny po jedné snítce petrželové a libečkové nati.
Krok 6: Pstruhy dáme péct do rozpálené trouby na 180 °C, dokud se ze spodní strany neopečou do zlaté barvy. Poté opatrně otočíme a na každého pstruha položíme plátek másla.
Krok 7: Během pečení připravíme zeleninu, a to tak, že různé druhy zeleniny nakrájíme na stejně velké nám vyhovující tvary (kostky, nudličky). Na pánvi, v které rozpustíme lžičku másla, zvolna malou chvilku opékáme. Posolíme, opepříme a podáváme s rybou.
Krok 8: Dopečeme do zlatova i druhou stranu ryby a podáváme s máslovou zeleninou jakožto jedinou přílohou.
Zveřejněno 9. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený pstruh s máslovou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P9x2
Moje poznámka
Pečený pstruh s máslovou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P9x2
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 6 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 21 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 22 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 22 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 22 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 1 hodinou
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 2 hodinami
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 3 hodinami
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 6 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 7 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 8 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 23 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 15. 6. 2025 15:05
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova 15. 6. 2025 13:09
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik 15. 6. 2025 11:41
Tématické fráze:
ryba na másle se zeleninou,
pečený pstruh na másle,
příprava pstruha na másle s přílohou,
pstruh pečený v troubě se zeleninou,
peceny pstruh se zeleninou,
peceny pstruh,
pstruh pečený v troubě,
pstruh na zelenině,
pstruh peceny na másle,
pstruh se zeleninou,
chlazený pstruh,
pstruh podle vaňka,
pstruh na másle v na paprice,
pstruh duhový na másle pečený,
pstruh chlazený,
pstruh na masle s prilohou,
pstruh pečený na zelenině,
recepty na pstruha s zeleninou,
jak dlouho pect pstruha,
pstruh pečený se zeleninou
Suroviny:
pstruh,
mouka hladká,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý,
nať petrželová,
libeček,
cuketa,
paprika,
rajče,
mrkev,
celer řapíkatý,
hrášek,
kukuřice
Komentáře (5)