Pohankové brambory
Oreganem, koprem a česnekem vonící brambory s pohankou podáváme jako samostatný bezmasý pokrm. Nebo se mohou stát nevšední přílohou k připravenému masu - je jen na vás, jakým způsobem si na tomto jídle pochutnáte.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 323 kJ / 77 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 2,66 g | 
| Tuky | 0,28 g | 
| Vláknina | 8,12 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 11 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 14,70 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 1. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Pohankové brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YWOW
Moje poznámka
					
				
Pohankové brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YWOW
Nejnovější recepty
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 36 minutami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 1 hodinou
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 1 hodinou
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 3 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 3 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 13 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 15 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 16 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							pohanka recepty výborné, 
						
						
							pohanka, 
						
						
							pohánka recepty, 
						
						
							pohankový kontrabáš, 
						
						
							recepty výborné z pohanky, 
						
						
							pohanka s bramborem, 
						
						
							pohankový bramborák, 
						
						
							zapecena pohanka s bramborem, 
						
						
							nezbytková strava, 
						
						
							pohankové recepty, 
						
						
							recepty z pohánky, 
						
						
							pohankové bramboráky, 
						
						
							recept z pohánky, 
						
						
							zapečené brambory s pohankou, 
						
						
							pohanka s bramborama, 
						
						
							pohanka neloupaná recepty, 
						
						
							jak se vaři pohanka, 
						
						
							recepty pohanka, 
						
						
							nezbytkové potraviny, 
						
						
							pohanková jídla
						
					
						Suroviny:
						
							brambory, 
						
						
							pohanka, 
						
						
							česnek, 
						
						
							cibule, 
						
						
							koření oregáno, 
						
						
							kmín drcený, 
						
						
							kopr, 
						
						
							petržel, 
						
						
							máslo, 
						
						
							sůl
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (22)
Magdalenko pohanka má divnou chuť - tak ji nevyhazuj a uprav podle mně.
Zizalo, kdyby jsi koupila neloupanou - tak ji asi s těma slupkama nesníš. Snad se neloupaná ani neprodává. Ale prodávají se zvlášť slupky, které jsou výborné na čaj (nutno 3 min. povařit), protože obsahují nejvíce rutinu a taky do polštáře proti bolení krční páteře.
Ahoj
Ďakujem za rady, zajtra si ju kúpim.
Magdalenka, pohánka sa nevarí. Nasypeš do misky alebo kastróla, zaleješ vriacou vodou asi 1-2 cm nad pohánku, zakryješ, uložíš do perín a necháš 30 minút tak. Potom vyberieš, pohánka je krásne mäkká.
Bibi, nevieš pomer vody a pohánky pri varení? Predpokladám, že sa celkove vodá má do pohánky vcucnúť...
Vďaka za zdravý receptík! +