Bramborový chleba III.
Domácí pečení je radost. Když domov rozvoní čerstvě upečený chléb, nadýchaný a s křupavou kůrkou, seběhne se kolem stolu celá rodina. Příprava bramborového chleba je velmi snadná a zvládne ji i úplný začátečník.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 320 kJ / 2 228 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,75 g |
Tuky | 21,80 g |
Vláknina | 36,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,43 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 424,80 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 4. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborový chleba III.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/81jW
Moje poznámka
Bramborový chleba III.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/81jW
Nejnovější recepty
Korejský salát z okurek
Přidáno před 2 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 8 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno před 23 hodinami
Zapečené barbecue fazole
Přidáno před 23 hodinami
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Obyčejná hrnková buchta s banány a malinami
Sian5 před 56 minutami
Pikantní plněné papriky
Pizla před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Eva_caramba před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
Petulka89 před 1 hodinou
Výborné kynuté těsto na cokoli
Betes před 1 hodinou
Cuketový bramborák
Betes před 1 hodinou
Banánová bábovka
Verunkavh před 2 hodinami
Hrnkový koláč s tvarohem, povidly a drobenkou
rozinka370 před 2 hodinami
Těsto na pizzu
Olympus před 2 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
1PettRa před 2 hodinami
Tématické fráze:
bramborový chléb,
bramborový chleba,
domácí bramborový chléb z trouby,
bramborový chléb recept,
domácí bramborový chleba do trouby,
bramborový chleba recept,
recept na bramborový chléb,
recept na bramborový chleba,
chleba z brambor,
chleba s bramborem,
bramborovi chleba,
bramborovej chleba,
pečení chleba bramborový,
bramborový chleba domácí,
chleba s bramborou,
bramborový chleba z trouby,
chleba bramborový,
chleb z bramboroveho testa,
chléb s bramborem,
chleba s brambor
Suroviny:
voda,
cukr,
brambory,
kmín celý,
sůl,
olej,
mouka celozrnná žitná jemná,
mouka hladká,
droždí
Komentáře (99)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Podle fotek se dá hodně poznat
Aha, jako neregistrovaná nemáš možnost udělat ani jedno, ani druhé. Tak mi je pošli na pekarnomanie@email.cz
A co têsto - vykynulo na dvojnasobek?
Pokud máš jiný recept (s jiným postupem), vlož ho sem, místa na nové recepty je tu opravdu dost.
Cathleen, posílám Ti obrázky, jak mu to slušelo u nás na stole a ještě jednou Ď.
A proč myslíš, že je nedopečený? Podle té "sraženiny"? Ta může mít úplně jiný důvod....každému z nás peče trouba jinak, časem tu svou vychytáš. Jak dlouho jsi ho nechávala před pečením kynout? Díky bramborám má těsto tendenci řídnout (ale zase pak hotovému chlebu dodají báječnou chuť
Pokud chceš trénovat (jak píšeš) a budeš mít jakýkoliv dotaz, kldně mi písni vzkaz. Ráda odpovím
A už se těším na manželovu reakci, protože mu bude velice chutnat.
Bibi, tys ho pekla v nějaké formě?
Vašku, celé udělat v DP jsem nezkoušela.
Vykynuté těsto vždy na vále pořádně promísím (přetužím), pak z něj udělám takovou obrovskou bulku, kterou položím švem dospoda a rozválím na bochník. Raději delší, trochu tenčí (jako knedlík) - tím kynutím se pak "rozjede" do bochníka.
Až jsem ho zkusil dát do litinové pánve, na pečící papír. Pánev udělala ohrádku, a donutila chléb růst nahoru místo do šířky.
Třeba to vyjde...