Bramborové chlebové placky - 2 ks

aja.g Kuchařka: aja.g

2 porce Domácí pekárna 3 názory

Suroviny

6 polévkových lžic vývaru z brambor
3 čajové lžičky rozšlehaného vejce
2 čajové lžičky olivového oleje
14 g změklého másla
76 g vařených brambor (bramborová kaše)
200 g hladké mouky
6 g droždí Noli
4 čajové lžičky cukru
1 čajová lžička soli
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme suroviny, jak jsem zvyklí - počínaje tekutinami, droždí, na ně cukr a další suroviny, konče moukou do které jemně vmícháme sůl.

  2. Kdo má krátký program těsto (45 minut), plně vystačuje. Nebo pouze 20 minut kynutí v pekárně. (samozřejmě, že můžete dělat i ručně).

  3. Vyjmeme (pokud se těsto trochu lepí, přidáme hladkou mouku, ale jenom jemně, ať není těsto těžké), uděláme bochánky, dáme na pomoučněnou plochu, potřeme trochou oleje a přikryjeme fólií, která je taktéž potřená olejem. Necháme hodinu kynout.

  4. Mezitím si připravíme náplň: nakrájíme 1 cibuli na kolečka a dáme na lžíci oleje dusit společně s 1 mraženým špenátem. Ochutíme solí, pepřem a špetkou Vegety. Necháme tak dlouho, dokud se špenát nerozmrazí. Ničím nezahušťujeme.

  5. Čerstvé nebo sterilované žampiony (velká plechovka) dáme dusit na 1 lžíci oleje, přidáme stroužek prolisovaného česneku, sůl, pepř, špetku drcených chilli papriček, špetku rozmarýnu a tymiánu. Jakmile se odpaří voda vypocená z žampionu, je hotovo.

  6. 100 g slaniny nakrájíme na kostičky a osmažíme dokřupava. Vyjmeme na papírovou utěrku a necháme odsát tuk. Mascarpone asi 60 g (já jsem dala tvaroh z domácího kefíru) Strouhaný sýr na posypání. Troubu si rozehřejeme na 250°C.

  7. Bochánek dáme na plech se silikonovou podložkou nebo papírem na pečení pomazaným olejem a roztáhneme do kruhu asi 25 cm, tak jak děláme pizzu. Necháme vyšší okraj. Těsto dělá velké bubliny, tak se snažíme všechen vzduch vymačkat. Těsto má být opravdu hodně na tenko.

  8. Dáme do rozehřátě trouby na 5 minut a vyndáme. Pokud se korpus nafoukl a udělal bubliny, propícháme párátkem a zploštíme. Natřeme Mascarpone nebo tvarohem, na to dáme slaninu, na to špenát, na něj žampiony a posypeme strouhaným sýrem.

  9. Dáme zpět do trouby a pečeme dalších 5 minut. Já si upeču jeden korpus, vyndám, dám druhý, mezitím si nandám náplň na první a po dopečení druhého dám naplněný dopéct. Tím pádem nemá trouba žádnou prodlevu.

Poznámka

Vypadá to dost složitě, ale stíháte v pohodě a stojí to za to. Je to chuťově o něčem jiném než pizza, ale moc dobré, jemnější a měkoučké.

Dala jsem si omylem víc vajíčka a měla jsem těsto v pekárně řídké, dosypávala jsem mouku, příště si dám pozor a mouku upřesním, zatím prosím hlídejte konzistenci. Má být měkká a hebká koulička, která se trochu táhne za hákem. Na dotek je trošinku lepkavá.

Nám moc chutnalo a porci jsem nemohla snís, je toho hodně a dost syté. Vyzkoušejte také a dejte vědět. DOBROU CHUŤ.http://ajag.blog.cz/1101/bramborove-chlebove-plack...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Bramborové chlebové placky - 2 ks

Tématické fráze: bramborové placky ala pizza chlebový bramborák recept placky z tvrdého chleba rychlá chlebová placka náplně do chlebových placek chlebové bochánky bramborove placky ala pizza bramborová placka ala pizza domácí chlebová placka bramborovo-chlebové placky bramborové placky bez tuku placky z chleba bramborová placka bez tuku recepty rýchlé chlebové placky chlebová placka z bramborového těsta picca placky rychlé chlebové placky hruška chlebové placky chlebová placka chlebové placky recept

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít