Pstruh na červené čočce s glazovanou karotkou, redukcí červeného vína a bylinkovou pěnou
Postup přípravy
1 litr červeného vína dáme vařit, přidáme bylinky a cukr a necháme zredukovat (poznáme podle hustoty). Krok 5: Na rozpuštěném másle restujeme na jemno nakrájenou šalotku, přidáme uvařenou čočku a dochutíme solí, pepřem a nasekaným čerstvým tymiánem. Krok 6: Na druhé pánvičce rozpustíme máslo a přidáme uvařenou mrkev, přidáme špetku soli a cukr - zkaramelizujeme. Krok 7: Filety ze pstruha nasolíme a opepříme a dáme na rozpálenou pánev. Krok 8: Nakonec si uděláme bylinkovou pěnu:
Necháme zavařit mléko přidáme nasekané bylinky a ponorným mixérem budeme mixovat do té doby, než nám vznikne pěna. Krok 9: Na talíř dáme čočku, položíme na ni filety ze pstruha, okolo karamelizovanou karotku, okolo pokapeme redukcí z červeného vína (doporučuji dát do plastové lahvičky), ozdobíme listy šťovíku, výhonky z hrášku - případě co budete mít po ruce, a nakonec přidáme lžičkou pěnu.
Přeji dobrou chuť.
Zveřejněno 4. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Pstruh na červené čočce s glazovanou karotkou, redukcí červeného vína a bylinkovou pěnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M20O
Moje poznámka
					
				
Pstruh na červené čočce s glazovanou karotkou, redukcí červeného vína a bylinkovou pěnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M20O
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 7 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 9 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 1 hodinou
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 3 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 4 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 4 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 5 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 6 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 6 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 7 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 7 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							redukce z vína, 
						
						
							pstruh s cervenou cockou, 
						
						
							pstruh s cockou, 
						
						
							losos na cervene cocce, 
						
						
							čočka a pstruh, 
						
						
							červená čočka s pstruhem, 
						
						
							příloha k červené čočce, 
						
						
							cervena čočky k pstruhů, 
						
						
							červená čočka s červeným vínem, 
						
						
							recept pstruh cervena cocka, 
						
						
							pstruh ceevena cocka, 
						
						
							pečený pstruh s čočkou, 
						
						
							červená čočka na vine, 
						
						
							pstruh a čočka, 
						
						
							pstruh lososovitý s cervenou cockou, 
						
						
							pstruh salat s cervene cocky, 
						
						
							co se hodí k řepě a mrkvi, 
						
						
							červená čočka pstruh, 
						
						
							recepty pečený feik, 
						
						
							čočka  na   víně
						
					
						Suroviny:
						
							pstruh, 
						
						
							čočka červená, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							cibule šalotka, 
						
						
							víno červené, 
						
						
							rozmarýn, 
						
						
							tymián, 
						
						
							hrášek, 
						
						
							mléko, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							cukr
						
					
	
			
Komentáře (6)
jinak zhruba na 1 litr vína dávám 10 polévkových lžic cukru, ale záleží také na chuti vína a doslazuji taky podle chuti
danielle72:
Na jahody?
Tak určitěěě
Jak dlouho pak asi vydrží vinná redukce v lednici?