Dušená hlíva ústřičná
Hlíva je oblíbeným druhem houby nejen pro její chuť, ale také pro její blahodárné účinky. Snadno se dá zakomponovat do mnoha pokrmů. Stejně tak ji přidáme do lahodné omáčky s masem a zeleninou. Podávat ji pak můžeme třeba s knedlíky.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 966 kJ / 948 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,25 g |
Tuky | 60,30 g |
Vláknina | 15,75 g |
Cholesterol | 146 mg |
Sodík | 176 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 22,17 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hlívu a maso nakrájíme na nudličky, cibulku a pórek na kolečka.
Krok 2: Na pánvi rozehřejeme olej s máslem a maso na něm zprudka orestujeme, zakápneme sójovou omáčkou a po chvilce přidáme hlívu, cibulku a pórek, okořeníme kurkumou, solí a pepřem podle chuti.
Krok 3: Malinko podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme až maso a hlíva změkne. Před dokončením rozpustíme škrobovou moučku v trošce vody a zahustíme omáčku podle potřeby, přihodíme pár rozkrojených cherry rajčátek a několik lístků oregana. Promícháme, dochutíme a podáváme.
Zveřejněno 20. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušená hlíva ústřičná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0gAK
Moje poznámka
Dušená hlíva ústřičná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0gAK
Nejnovější recepty
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 9 hodinami
Domácí Mila oplatky
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno před 22 hodinami
Švestkové chutney
Přidáno 26. 7. 2025 14:02:02
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno 26. 7. 2025 06:00:02
Okurková limonáda
Přidáno 26. 7. 2025 05:01:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 5 minutami
Gulášová polévka z mletého masa
Kajkajak před 54 minutami
Zapečený hermelínový chleba z horkovzdušné fritézy
tara23 před 1 hodinou
Topinky se salámovou směsí
jurcova1990 před 1 hodinou
Krkovička z trouby
EvaEvaEva před 1 hodinou
Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem
Jan Nemec před 1 hodinou
Borůvkový táč
PavelR před 2 hodinami
Boloňské špagety
Lara.S před 2 hodinami
Výborná fazolová polévka
Lara.S před 2 hodinami
Tématické fráze:
hliva ustricna recepty,
hlíva ústřičná zdravé recepty,
zdravé recepty z hlívy ústřičné,
hlíva ústřičná recept,
recepty z hlívy ústřičné,
recepty hliva ustricna,
co uvařit z hlívy ústřičné,
hlíva ústřičná,
jídla z hlívy ústřičné,
hlíva ústřičná na másle,
hlíva recepty,
hlíva,
jídlo z hlívy ůstřičné,
recept hlíva ústřičná,
recepty na hlívu ústřičnou,
co uvařit z hlívy,
recept z hlivy ustricne,
hlíva recept,
recepty hlíva,
hlíva recept
Suroviny:
hlíva ústřičná,
maso,
olej olivový,
máslo,
kurkuma,
moučka škrobová,
cibulka jarní,
rajče cherry,
pórek,
omáčka sojová,
koření oregáno čerstvé,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (19)
Jenom doporučuji dusit trochu delší dobu - doměkka. Ačkoliv je to chutná a zdravá houba, je také poměrně tuhá.
Drobenko, máš pravdu, ale jelikož já jsem to dělala z vepřového maasa, tak spolu s tou hlívou to bylo měkké současně.
Zaslouží bodíka.