"Crème fraîche" (z tibetské kefírové houbičky)
Crème fraîche se vyrábí ze smetany, do které se přidávají mléčné bakterie. K přípravě můžeme použít i tibetské kefírové houbičky. Výsledkem je hustá, lahodná, příjemně nakyslá smetana. Použít ji lze například ke grilované zelenině.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 050 kJ / 729 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,00 g |
| Tuky | 75,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 250 mg |
| Sodík | 75 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 7,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Crème fraîche" (z tibetské kefírové houbičky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Jz2
Moje poznámka
"Crème fraîche" (z tibetské kefírové houbičky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Jz2
Nejnovější recepty
Kuře s ořechovou náplní
Přidáno před 1 hodinou
Srnčí plec na divokém koření dělaná pomalu v troubě
Přidáno před 4 hodinami
Roláda Hurikán
Přidáno před 7 hodinami
Salát se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 16 hodinami
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno 25. 10. 2025 12:26:37
Speciální bramborový sálát
Přidáno 25. 10. 2025 12:10:25
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Škubánky s mákem
Tereziena před 1 minutou
Žampiony - snadno a rychle
Blazenka před 6 minutami
Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem
PetCah před 9 minutami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
Renza před 39 minutami
Domácí kynuté knedlíky s octem
bublinka.1 před 1 hodinou
Dýňová polévka
spamejlik před 1 hodinou
Žampionová polévka
Blazenka před 1 hodinou
Domácí langoše
Sarka1234 před 1 hodinou
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
mjanickam před 2 hodinami
Brokolicová polévka
Hanous7 před 2 hodinami
Tématické fráze:
crème fraîche,
tibetský kefír,
tibetská kefírovka houbami,
kerírová houbička,
kefirova kombucha,
tibetské hobičky,
creme fraiche z tibetske houby,
kefir z houbicek,
kefírový cedník,
creme fraiche recepty,
kombucha kefírovka,
smetana kefír 24 hodin,
kombucha-kefirovka,
kefír z kombuchy,
kombucha v naložený v mléce,
smetana z kefírové houby,
tibetskou kefirovou houbu,
kombucha v mléce,
huba tibi,
recepty z creme fraiche
Suroviny:
smetana ke šlehání,
houba kefírová
Komentáře (26)
Moc děkuji Iva
waccky@seznam.cz
libor.blaha@email.cz
Jo a rozmrazuj je pomalu v ledničce, ne naráz a prudce, rozhodně ne v mikrovlnce. Nejlépe fakt normálně v ledničce.
cecilka: nene, kombucha je jiná houba, podobná spíše lišejníku - tady odkaz.
http://www.kombucha.wbs.cz/Co-je-to-kombucha.html
Kefírovka, tedy tibetská houbička, je kombinace bakterií a kvasinek v bílkovinách, tucích a cukrech.
Tady si porovnej obě houby
http://www.kombucha-kefir.wz.cz/kefirka.html
Vďaka za informáciu.
Nebo
Nebo dá na sebe kontakt Zsoka, co píše pod vámi.
Já ji raději posílám v bubliobálce, aby určitě nebyla rozmačkaná a doporučeně, protože mi mockrát obyčejná zásilka nedorazila k adresátovi