Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 514 kJ / 123 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,80 g |
Tuky | 0,32 g |
Vláknina | 11,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 16 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 24,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky vepřového masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem, hořčicí a olejem. Takto připravené maso dáme na noc do lednice.
Krok 2: Na pánvi rozehřejeme olej, maso na něm opečeme doměkka z obou stran.
Krok 3: Na menší pánvičce rozpustíme máslo, přidáme zeleninu a vaříme ji, dokud se neodpaří veškerá tekutina. Zeleninu osolíme, opepříme a zaprášíme moukou.
Krok 4: Mouku orestujeme spolu se zeleninou, podlijeme trochou vody, vaříme min. 10 minut, hustotu omáčky zredukujeme do požadované hustoty, podle chuti dosolíme.
Zveřejněno 19. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Opečený česnekový vepřový plátek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x6q3
Moje poznámka
Opečený česnekový vepřový plátek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x6q3
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 7 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 17 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 19 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 21 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno 21. 10. 2025 13:00:02
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno 21. 10. 2025 11:35:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Srdíčka na smetaně
brtna před 53 minutami
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Martas6 před 1 hodinou
Fazolková polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Francouzský hruškový koláč
KrisZaezemi před 1 hodinou
Nivová bašta
Martina Fliegerova před 2 hodinami
Babiččina bramboračka
Renata13.8 před 3 hodinami
Kančí se šípkovou podle Romana Vaňka
LukasPlesl před 3 hodinami
Kuřecí salát s jogurtem
ZboSy před 5 hodinami
Tilapie pečená s bramborami
nikkyshade před 6 hodinami
Jablečný koláč
Silvie.Gemini před 8 hodinami
Tématické fráze:
vepřový plátek,
vepřový plátek recept,
přírodní vepřový plátek,
přírodní vepřový platek s cesnekem,
veprove platky na cesneku,
opecene veprove platky,
přírodní vepřové plátky s opečenými brambory,
veprove platky s cesnekem,
přírodní vepřové plátky,
česnekový steak,
žravá jídla,
česnekový vepřový steak,
masové plátky s opečenými brambory,
vepřový plátek na hořtici s česnekem,
opeceny vepřové plátky,
vepřové plátky s opečenými bramborami,
vepřové plátky a opečený brambor,
katalansky veprovy platek,
opecene prirodni platky,
příprava plátek masa
Suroviny:
maso vepřové,
česnek,
sůl,
pepř,
hořčice,
olej,
směs zeleninová mražená,
máslo,
mouka hladká
Komentáře (10)