Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Okoun nilský s bylinkovým máslem

Hodnocení receptu je 4,4 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 20 min

140 min (120 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Filet z okouna, rozdělíme na dvě stejné porce a to příčně, aby byla zachována cca 2-3 cm výška masa. Krok 2: Filety bohatě osolíme a necháme cca 2 hodiny v chladu odležet. Krok 3: Na rozpálenou pánev nalijeme trochu slunečnicového oleje – necháme hodně rozpálit a zprudka z jedné strany opečeme. Krok 4: Po opečení do barvy lahodící našemu oku, opatrně otočíme a opékáme již na mírnějším plamenu i z druhé strany. Krok 5: Na vrchní stranu filetu – již opečenou, naneseme větší množství (cca polévkovou lžíci bylinkového másla) a necháme ho rozpustit a tím také lehce dochutíme filet okouna. Krok 6: Po opečení necháme ještě filátka krátce odpočinout a poté podáváme s přílohou – americké brambory.

TIP: Jak připravit bylinkové máslo

Zveřejněno 24. 2. 2010

Poznámka autora Colombo65

Vynikající ryba - všem doporučuji. Zakoupeno v Intersparu cena filetu 400g (54,-Kč). Bylinkové máslo Meggle v tubě velmi praktická a dobrá věc (Interspar 40,-Kč). Rybu jsem chtěl co nejvíce ve vlastní chuti což se povedlo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/08VK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/08VK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Míchaela 13. 12. 2015 11:29
První pokus přípravy okouna nilského proběhl podle tohoto receptu,povedlo se a byl výborný. Podruhé jsem filety obalila v trojobalu jako klasický řízek a dá se říct,že ještě nikdy jsme nejedli tak chutné file. Nejvíc chutnalo dětem - zdravé maso a bez kostí.Rybu kupuji v Marku,bývá často v akci.

Výborná ryba.:yes:+5.

:-O:-O tak okoun je opravdu výborná ryba :yes::yes: Díky za inspiraci :-K

Praktické maslo v tubě, ale škrob, řepný a slonečnicový olej je tam tak trochu zbytečně a kyselina citronová taketak :-))) Pracnejší,ale zdravější a voňavější je maslo a čerstvé bylinky s citronem.

:-!:-!:-!:-!:-!:-(:-(:-(

Aniž jsem tenhle recept viděl, udělal jsem to přesně podle něj (Interspar 257 g, cca 38,- Kč), ale na naložení jsem měl jen půl hodiny, protože děti byli hladové... No a pak jsem začal zjišťovat, jak by se měl "vokoun" třeba dělat... Výborný recept !
A to bylinkové máslo zkuste třeba v létě na grilované masíčko. Třeba i na krkovičku !

Ricniho okouna mam taky moc rada (a to dokonce vic nez morskeho bratrance), bylinkove maslo tu taky nemame, ale ja (holka sikovna) mam koreni na bylinkove maslo a tak to zprubnu. Fotky jsou uzasne.:yes:4:yes:

Colombo, opět:yes:+3.

Spagi, já si bylinkové máslo dělám sama, ale do Kauflandu mrknu, dík ;-)

Otto, ty rád provokuješ co? :-D:-p:yes:Žížalko, tohle máslo maj v Albertu, Kaufu a Intersparu, jinak mňam :yes::yes:

Áááách jo, zase na noc taková chutná fotka :-S:-)) Bylinkové máslo takhle koupené neznám, musím se po něm podívat ;-)

Tématické fráze:
okoun recept, okoun recepty, recept okoun, recept na okouna, recepty okoun, příprava okouna, okoun, recept na okouna nilského, recepty z okouna, recepty na okouna, okounik nilsky, recepty z okouna nilského, okoun na grilu, okoun nylský, recepty na okouna nilského, nejlepší recept na okouna, příprava nilského okouna, tylápie, příprava okouna nilského, pilátie

Suroviny:
okoun nilský, máslo bylinkové, sůl, olej slunečnicový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu