Polévka z vepřového kolena
Vepřové koleno se dá v kuchyni využít mnoha způsoby. Polévka je sázka na jistotu. Silný vývar s velkým množstvím zeleniny a zavářkou, kterou máte rádi. Maso můžete do polévky použít jen z části a ze zbytku připravit třeba rizoto.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 684 kJ / 164 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,53 g |
Tuky | 1,28 g |
Vláknina | 20,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 374 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 22,32 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polévka z vepřového kolena
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VvvM
Moje poznámka
Polévka z vepřového kolena
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VvvM
Nejnovější recepty
Polévka s ratatouille
Přidáno před 2 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 2 hodinami
Medová směs s adžikou
Přidáno před 2 hodinami
Kynuté rumové muffiny
Přidáno před 3 hodinami
Fenykl restovaný s cuketou a rajčátky
Přidáno před 4 hodinami
Polévka z červených paprik
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 3 hodinami
Americké okurky
Ludmilka Sykorova před 3 hodinami
Kyselá polévka ze zelených fazolek
Kajkajak před 5 hodinami
Domácí kečup
zuzik8 před 5 hodinami
Plněné papriky
Cernousek před 5 hodinami
Topinka ala Mamka
Nikolina03 před 5 hodinami
Lečo - polotovar
Dagmardasa před 5 hodinami
Čínská "červená" polévka
Macca155 před 6 hodinami
Milouškovy oblíbené broskvové řezy
iveta.kroul před 7 hodinami
Ovocné knedlíky ze spařovaného těsta-jednoduché
Jitule_m před 7 hodinami
Tématické fráze:
ovarová polévka z kolene,
polévka z vepřového vývaru,
vepřový vývar polévka,
vývar z kolene,
vývar z kolena,
recepty polévka vepřový vývar,
polevka z uzeneho kolena,
polévka z vepřového z vývaru,
vepřové koleno vývar,
vepřovy vyvar,
polévka z vývaru z kolene,
vepřový vývar z kolene,
vepřové koleno polívka,
polévka z vývaru z kolena,
polévka z uzeného kolene,
veprovy vyvar z kolena,
polévky z vepřového vývaru,
vývar s kolene,
vývar s kolena,
polévka z vývaru kolena
Suroviny:
koleno vepřové,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
pórek,
nudle,
sůl,
petrželka
Komentáře (15)
- vařím koleno kratší dobu, max 90 minut, maso už samo odpadá od kostí (v papiňáku by se zelenina za 2 hodiny vaření rozpadla na kaši),
- nedávám pórek, dávám méně mrkve, cibuli překrojenou na půlky i se slupkou
- navíc dávám koření: bobkový list, nové koření, celý pepř; samozřejmě osolím
Po uvaření kolena vývar scedím, je dost silný a na polévku (i na více dní) ho ještě mírně ředím. Vývar je tak silný, že po vychladnutí ztuhne na rosol.
Super