Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička v cibulovo smetanové omáčce

Kousky krkovičky podušené na pořádné dávce cibule s hořčicí a česnekem jsou krásně křehké. Šťáva je zjemněná smetanou, díky čemuž vznikne jemná cibulovo-hořčičná omáčka. Pokrm, který je výborný s knedlíkem či těstovinami.

Hodnocení receptu je 4,9 (43×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 115 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 95 min

115 min (20 min příprava + 95 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 225 kJ /
1 249 kcal
Bílkoviny101,14 g
Tuky76,83 g
Vláknina15,08 g
Cholesterol 288 mg
Sodík 1,24 g
Sůl2,90 g
Sacharidy34,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme, okrájíme prorostlá místa a nakrájíme na kostky. Osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 3: V kastrole na středním ohni rozehřejeme máslo a olej a nejméně 15-20 minut na něm restujeme cibuli dohněda. Krok 4: Přidáme připravené kostky masa a ze všech stran je dozlatova opečeme. Krok 5: Podlijeme trochou vývaru. Přidáme hořčici a prolisovaný česnek. Promícháme. Nejlepší je, pokud necháme maso lehce přichytnout ke dnu kastrolu a poté jej pravidelně po troškách podléváme malým množstvím vody nebo mléka. Takto dusíme asi 1 hodinu. Krok 6: Jakmile je maso měkké, přilejeme smetanu a přivedeme omáčku k varu. V tuto chvíli zahustíme rozmíchanou záklechtkou z mouky a vody (či mléka). Vlijeme do omáčky a necháme asi 15 minut pozvolna provařit. Krok 7: Na závěr dochutíme solí, pepřem a několika střiky octa podle vlastní chuti. Krok 8: Posypeme petrželkou nebo pažitkou a podáváme s těstovinami, noky, knedlíky nebo s rýží.

TIP: Oblíbené druhy knedlíků v české kuchyni

Zveřejněno 22. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oZYB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oZYB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Moc dobrý recept👍.

Vynikající bašta :yes:

Vynikající. <3 Rozhodně jsme nevařili naposledy. :yes:

:-)<3:yes: špatně se to fotí a přitom je to táááák dobré :yes::yes::-K

Vynikající oběd

supééér majda,díky,dieta jde do háje:-)):-):-):yes:elizaeliza

teď jsem ten zázrak dovařila,je to úžasné,syté a jednoduché papu....díky za recept:-):yes::yes:

Výborná!:yes: I manžel chválil a to omáčky nemusí.:-)) Bodík odeslaný.

teda to je delikátní ... místo masoxu jsem použila vývar z morkových kostí ( extrémně vyvařený ) a přidala jsem polévkovou lžičku nakrájených nasušených hříbku ... se budu oblizovat ještě týden

super, fakt dobrota :)

mňam, je opravdu skvělá....
Namočila jsem ještě HRST sušených HUB do teplého mléka na hodinku a dala to do omáčky, udělalo jí to ještě zajímavější.:yes:

Omajda je výborná! :yes: :-p Děkuji za receptík! :-K

naprosto bezkonkurenční, úžasné, díky za receptík:-K:-K:yes:

Opravdu vynikající.. :-) dneska jsem omajdu dělala poprvé k obídku a dcerka měla boule až za ušima.. :yes:;-)

Elizo omajda je to opravdu výborná:yes:

Elizo, vcera k veceri jsme meli krkovicku dle tveho receptu a moc nam vsem chutnala. Davam ti 12.bodika a dovoluji si pridat fotku (i kdyz v porovnani s tvyma je ta moje takova smutna:-() :yes:12:yes:

erich1941 25. 3. 2010 19:20
super chutné papání:yes:

Velmi dobé a chutné!! :-):yes:

Bylo to dobré. Manželovi chutnalo moc. Děkuji za receptík:-K:-K:-K:-K

Eli :-Kparáda:-*

Eli, už mám v oblíbených a určitě vyzkouším, vypadá to moc pěkně:yes: +

V jednoduchosti je krása! :yes:

Krása nebeská ;-);-);-)

Tématické fráze:
omáčka z krkovice, cibulová omáčka se smetanou, krkovička recepty, krkovice omacka, krkovice na smetaně, omacka ke krkovici, omáčky z krkovice, krkovička na smetaně, omačka z krkovičky, krkovička, omáčky z vepřové krkovice, omáčka z vepřové krkovice, cibulovo smetanová omáčka, omacka ke krkovicce, vepřová krkovička na smetaně, vepřová krkovice na smetaně, krkovicka omacka, cibulová smetanová omáčka, vepřová krkovice omáčka, veprova krkovice s omackou

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, česnek, smetana na vaření, hořčice dijonská, vývar masový, mouka hladká, pepř mletý, sůl, olej, máslo, mléko, ocet, petrželka zelená

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu