Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nudlová s kvasnicovými knedlíčky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Gwynplain

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 073 kJ /
257 kcal
Bílkoviny39,84 g
Tuky3,06 g
Vláknina13,96 g
Cholesterol 40 mg
Sodík 463 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy11,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Knedlíčky: Kvasnice upražíme na lžíci oleje do hněda. Umeleme česnek, lovečák a špek. l vejce. Vše smícháme se strouhankou a hladkou moukou v poměru 3 díly strouhanky na 1 díl mouky. Čím více mouky, tím jsou knedlíčky tužší a drží pohromadě. Osolit a opepřit mletým barevným pepřem. Z tuhé směsi uděláme knedlíčky velikosti vlašského ořechu a necháme uležet do druhého dne. Krok 2: Polévka: Vaříme kosti s kořenovou zeleninou s cibulí a houbami. Mrkev nakrájíme do polévky. Kosti, cibuli, petržel a celer vyhodit. Přidat podravaku nebo masox, sůl, pepř. Pak dáme knedlíčky, několik proužků pórku a vaříme 10 minut. Pak nudle, které předtím upražíme na másle do zlatohněda. Bylinky. Povařit 2 minuty.

Zveřejněno 6. 3. 2010

Poznámka autora Gwynplain

Škoda, že nejsou komerčně vyráběné nudle, které by se vyrovnaly těm domácím. Víte někdo o takových.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r2E6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r2E6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

magdalenka:Magdalenko i u nás váží jedna kostka kvasnic 40 g. Opravdu dávám klidně 4 kostky. Důležité je upražit na oleji do hněda a pak dvě vejce a trocha hladké mouky... a tak dál podle receptu - to knedlíčky udělá tužší. Jinak se ti v polévce rozpadnou a bude z toho kaše - no - a rodina z toho bude mít bžundu - to je slengově po česku legrace.
ahoj Karel z Písku - ČR

Koľko vajec, prosím? Ozaj 15 dkg kvasníc - t.j. skoro 4 kocky? (u nás jedna váži 40 g, na jednu kocku dávam 1 vajce)

Dobrý recept,: jen jsem si knedlíčky trochu upravila: 1 ks kvasnic jsem opražila na 5 dkg másle,nechala vychladnout.Do misky jsem nastrouhala česnek ,herkules,najemno nasekanou angickou slaninu asi tři plátky,vejce, 1 lžičku vegety,pepř,vychladlé kvasnice a strouhanku.Myslím,že s tou moukou by byly tužší.Dovolila jsem si přidat foto.Ale pol ívečka:yes::-p

Tématické fráze:
polévka s kvasnicovými knedlíčky, kvasnicové knedlíčky do polévky, noky z kvasnic, knedlíčky do polévky z kvasnic, polévka s kvasnicovými noky, zeleninova polevka s kvasnicovymi knedlicky, nudlová, vývar s kvasnicovými knedlíčky, kvasnicové noky, kvasnicova polivka, polévkové knedlíčky z kvasnic, polívka z kvasnic, kvasnicova pol, knedlíčky z kvasnic do polévky, knedlickova polevka z kvasnic, hovězí polévka s kvasnicovými knedlíčky, polévka s kvasnicovými nočky, recepty hovězí vývar s kvasnicovými knedlíčky, zeleninová polévka s kvasnic.knedlíčky, kvasnicová polévka s nudlemi

Suroviny:
kvasnice, olej, vejce, sůl, pepř, strouhanka, mouka hladká, česnek, salám lovecký, slanina, petržel, mrkev, celer, pórek, cibule, nudle, libeček, nať petrželová, pažitka, máslo, houby, kost hovězí, sůl, pepř, masox

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu