Bramboračka
Tuto bramboračku připravíme z vývaru z vepřových kostí, do kterého přidáme spoustu zeleniny a necháme povařit. Dále přidáme brambory. Polévku ochutíme česnekem, majoránkou a zahustíme záklechtkou. Díky masu obranému z kostí je polévka sytá.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 916 kJ / 458 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,37 g |
Tuky | 2,12 g |
Vláknina | 26,86 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 384 mg |
Sůl | 0,89 g |
Sacharidy | 79,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce dáme 2,5 l vody, přidáme dvě kosti, trochu osolíme a dáme velmi pomalu vařit na cca 60 minut.
Krok 2: Veškerou zeleninu nakrájíme na kolečka nebo kousky a přidáme ke kostem. Opět povaříme, po 15 minutách (možno i déle) uvařené kosti vyjmeme a necháme vychladnout a poté je obereme.
Krok 3: Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek oloupeme, nastrouháme najemno a přidáme je do polévky. Opět necháme cca 10 minut povařit.
Krok 4: Mezitím připravíme záklechtku, v troše vody rozmícháme trochu hladké mouky. Za varu a opětovného míchání polévku zahustíme a ještě alespoň 15 minut povaříme.
Krok 5: Pak do polévky přidáme obrané maso. Dochutíme solí, pepřem, popřípadě ještě trochou majoránky.
Zveřejněno 2. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramboračka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EJl
Moje poznámka
Bramboračka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EJl
Nejnovější recepty
Kakaové řezy s krémem a čokošlehačkou
Přidáno před 2 hodinami
Brynzová pěna
Přidáno před 17 hodinami
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 22 hodinami
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno 4. 5. 2025 05:13
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno 4. 5. 2025 05:04
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno 4. 5. 2025 04:49
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Minutkový kuřecí guláš
Robo9 před 1 hodinou
Výborné lasagne
Nela20 před 1 hodinou
Rizoto z vepřové konzervy
BubakJura před 1 hodinou
Pečená vepřová plec s cibulovou omáčkou
essinKa před 1 hodinou
Netradiční pečená krkovička
M_J_aeden před 2 hodinami
Univerzální kynuté těsto sladké
hskarecka před 2 hodinami
Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně
Babidasa před 3 hodinami
Karbanátky z vařeného kuřecího masa
Markeeta před 3 hodinami
Jednoduché kuřecí maso se žampiony
Dagemar před 3 hodinami
Masové kuličky s fazolemi
Vali1 před 5 hodinami
Tématické fráze:
bramboračka,
bramboračka recept,
braboračka,
výborná bramboračka,
recept bramboracka,
polevka bramboracka,
zahuštění bramboračky,
bramboracka polevka,
recept na bramboračku,
bramborová polévka,
recepty bramboračka,
recept na jížku,
braboračka recept,
domácí bramboračka,
výborná bramborová polévka,
vareni bramboracka,
zahuštění bramboračka,
recepty polevka bramboracka,
braboračka polévka,
recept bramracka
Suroviny:
kosti vepřové,
mrkev,
voda,
celer,
petržel,
květák,
brambory,
česnek,
majoránka,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká
Komentáře (2)