Bramboračka
Tuto bramboračku připravíme z vývaru z vepřových kostí, do kterého přidáme spoustu zeleniny a necháme povařit. Dále přidáme brambory. Polévku ochutíme česnekem, majoránkou a zahustíme záklechtkou. Díky masu obranému z kostí je polévka sytá.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 916 kJ / 458 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,37 g |
Tuky | 2,12 g |
Vláknina | 26,86 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 384 mg |
Sůl | 0,89 g |
Sacharidy | 79,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce dáme 2,5 l vody, přidáme dvě kosti, trochu osolíme a dáme velmi pomalu vařit na cca 60 minut.
Krok 2: Veškerou zeleninu nakrájíme na kolečka nebo kousky a přidáme ke kostem. Opět povaříme, po 15 minutách (možno i déle) uvařené kosti vyjmeme a necháme vychladnout a poté je obereme.
Krok 3: Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek oloupeme, nastrouháme najemno a přidáme je do polévky. Opět necháme cca 10 minut povařit.
Krok 4: Mezitím připravíme záklechtku, v troše vody rozmícháme trochu hladké mouky. Za varu a opětovného míchání polévku zahustíme a ještě alespoň 15 minut povaříme.
Krok 5: Pak do polévky přidáme obrané maso. Dochutíme solí, pepřem, popřípadě ještě trochou majoránky.
Zveřejněno 2. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramboračka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EJl
Moje poznámka
Bramboračka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EJl
Nejnovější recepty
Selská polévka s kroupami
Přidáno před 1 hodinou
Švestkový koláč s marcipánem
Přidáno před 7 hodinami
Mřížkový povidlový koláč
Přidáno před 19 hodinami
Polévka s ratatouille
Přidáno před 20 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 20 hodinami
Medová směs s adžikou
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová panenka s gnocchi a špenátem
RaeRea před 15 minutami
Cuketové palačinky z kefíru
Bretik před 40 minutami
Domácí sušená rajčata TOP
petrjkt před 1 hodinou
Švestkové knedlíky (z tvaroho-brambor.těsta)
Palenka před 2 hodinami
Cuketový koláč s mákem a švestkami
Nerea před 2 hodinami
Obrácený koláč s jablky
Andrea_kum193 před 2 hodinami
Cuketové karbanátky se sýrem s možností naložení
TondaJ před 4 hodinami
Polévka s růžičkovou kapustou
Kajkajak před 4 hodinami
Lasagne z cukety
stanik před 5 hodinami
Tématické fráze:
bramboračka,
bramboračka recept,
braboračka,
výborná bramboračka,
recept bramboracka,
polevka bramboracka,
zahuštění bramboračky,
bramboracka polevka,
recept na bramboračku,
bramborová polévka,
recepty bramboračka,
recept na jížku,
braboračka recept,
domácí bramboračka,
výborná bramborová polévka,
vareni bramboracka,
zahuštění bramboračka,
recepty polevka bramboracka,
braboračka polévka,
recept bramracka
Suroviny:
kosti vepřové,
mrkev,
voda,
celer,
petržel,
květák,
brambory,
česnek,
majoránka,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká
Komentáře (7)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0