Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohankovo-bramboráková směs "pro nejmenší"

Hodnocení receptu je 4,8 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

misza misza

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 172 kJ /
1 236 kcal
Bílkoviny37,53 g
Tuky5,75 g
Vláknina36,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 23 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy240,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pohanku si uvaříme zvlášť podle návodu na obale. Do vody přidáme půl bujónu (Natur: kuřecí s jarní cibulkou). Brambory si nastrouháme jako na bramborové placky. Nakrájíme na drobno cibulku, kuřecí maso a přidáme k nastrouhaným bramborám. Krok 2: Poté přidáme žloutek, měkký sýr, bylinky, kukuřičnou moučku, zeleninu a pohanku. Zalijeme asi 1 lžící oleje a osolíme nebo přidáme Vegetu bez glutamánu. Krok 3: Vše smícháme a vložíme na pekáček na který dáme pečící papír a jemně ho pomažeme olejem. Pečeme v troubě. Na talíři můžeme sypat nastrouhaným tvrdým sýrem a čerstvou pažitkou.

Zveřejněno 11. 3. 2010

Poznámka autorky misza

Pokud bychom jídlo vařili pro větší děti, můžeme přidat česnek i nějaké koření. Tato varianta je pro menší děti, tudíž je to planější.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K8mz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K8mz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tak to se mi líbí:yes:;-),včera jsem koukala na Tv a tam mluvili o pohance,málo kdo ví,že naši předci měli pohanku i 5x do týdne,neměli problémy s cévami díky rutinu a žádné rak.tl.střeva a to vše díky vzácné pohance,která u nás je najednou v takovém zapomnění.;-):-K:-K:-K+1:yes:

:-pMoc se mi to zalíbilo, vytiskla jsem a zítra budu vařit. Už jsem se zmiňovala, že moje "mimino" má 24 roků, tak jsem zvědavá co na to udělá. Samozřejmě bude s česnekem. Díky za nápad. Přidávám bod+:yes:

Tématické fráze:
bramborákové koule, pohanka a mimina, pohanka a mimino, recepty pro mimina, pohanka pro miminka recept, pohankovo bramborové placky, kuřecí játra miminu, vse o pohance, pohanka a děti do 1 a půl roku, babicove recepty z pohanky, pohanka pro mimino, pohankovo masové recepty, mrazena jidla pro mimina, "bramborakova koule", bylinky na rak tl.střeva, pokrmy z pohanky pro mimina, recepty pro děti do 1 roku, pohanka pro mimina, recepty pro děti do 1 roku pohanka, pečeme pro mimino

Suroviny:
pohanka, brambory, maso kuřecí, směs zeleninová mražená, žloutek, cibule, sýr tavený, sýr tvrdý, bazalka čerstvá, majoránka, petrželka, pažitka, mouka kukuřičná, bujón

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu