Moje červená řepa
Červená řepa je opravdu zdraví prospěšná zelenina, bohatá na spoustu vitamínů a minerálních látek. Červená řepa ve sladkokyselém nálevu je skvělou přílohou k pečenému masu. Nálev můžete použít i na hrášek, fazolové lusky či kopr.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 681 kJ / 2 792 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,00 g |
| Tuky | 10,00 g |
| Vláknina | 85,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 42,27 g |
| Sůl | 105,00 g |
| Sacharidy | 568,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Řepu umyjeme, naskládáme do hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit do poloměkka.
Krok 2: Uvařenou řepu oloupeme a na robotu nastrouháme na plátky nebo nakrájíme na kostičky.
Krok 3: Vodu, cukr, sladidlo a Deko povaříme asi 1 minutu. Přidáme ocet, ještě asi další 2 minuty povaříme a nálev scedíme.
Krok 4: Řepu plníme do vysterilizovaných sklenic do 3/4 a zalijeme svařeným nálevem.
Krok 5: Vidličkou promícháme, nálev se musí dostat až na dno sklenice. Do každé sklenice dáme nahoru 4 fenyklová semínka.
Krok 6: Sklenicím otřeme hrdla, zavíčkujeme je a řepu sterilujeme 10-15 minut od bodu varu, aby chytlo víčko.
Zveřejněno 31. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje červená řepa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pZqy
Moje poznámka
Moje červená řepa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pZqy
Nejnovější recepty
Rizoto pro žlučníkáře
Přidáno před 41 minutami
Uzené maso na smetaně se zeleninou
Přidáno před 1 hodinou
Žampiony v těstíčku (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 1 hodinou
Avokádová pomazánka s Lučinou (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Vývar z mletého masa
Přidáno před 3 hodinami
Dietní tvarohová pomazánka
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kefírová buchta - rychlovka
Jitunada před 1 hodinou
Lahůdkový francouzský salát
KatkaCechova před 1 hodinou
Pikantní čočková polévka se zeleninou
trdlo před 1 hodinou
Dušené srbské rizoto s mletým masem
Lucinka_pucinka před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
marketa.volsicka před 2 hodinami
Sněhové pusinky/kokosky, které se mi vždy povedly
Davidook21 před 2 hodinami
Kuřecí přírodní plátek
vitekdolivka před 2 hodinami
Fofr broskvový koláč
Martula před 3 hodinami
Domácí langoše
Jan Nemec před 3 hodinami
Plněné ořechy
Jan Nemec před 3 hodinami
Tématické fráze:
červená řepa nejlepší recepty,
sterilovaná červená řepa recepty,
červená řepa,
nejlepší nálev na červenou řepu,
červená řepa recepty,
konzervace červené řepy,
sterilovaná červená řepa,
sterilování červené řepy,
nejlepší recepty z červené řepy.,
červená řepa recept,
červená řepa konzervace,
červená řepa sterilovaná,
řepa červená zavařování nálev,
nálev na červenou řepu,
sterilovaná řepa,
zavarujeme cervenou repu,
červená řepa nálev,
recept na sterilovanou červenou řepu,
nalev na zavarovani cervene repy,
jak zavařovat červenou řepu
Suroviny:
řepa červená,
voda,
cukr krystal,
ocet,
deko,
sladidlo umělé,
semínka fenyklová
Komentáře (22)
Pište na [email protected]
Děkuji
Iva (ner.) myslím že by se to dalo udělat s houbami a sterilovat.Já bych dala míň octu a o trochu víc cukru aby to bylo sladké.Takový recept jak píšeš jsem nikdy nikde nečetla.Ale na té svatbě mohl být udělaný salát bez sterilování smíchaný s houbami
moje dcera na svatbě ochutnala červenou řepu s houbami, prý to ale nebylo kyselé, spíš jako salát - nevím. Vzhledem k tomu, že hříbků je plný les, sedím na netu a hledám něco podobného. Pokud někdo víte - ozvěte se