Jelení guláš podle Jirky
Jelení guláš má nezaměnitelnou chuť zvěřiny, voní po česneku a majoránce a nejlépe si ho vychutnáte s napařeným houskovým knedlíkem. Odměnou za trpělivost vám bude dokonale se rozpadající maso s chuťově silnou šťávou.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 745 kJ / 2 090 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 214,80 g |
| Tuky | 128,39 g |
| Vláknina | 10,36 g |
| Cholesterol | 540 mg |
| Sodík | 626 mg |
| Sůl | 1,50 g |
| Sacharidy | 16,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme vodu a ocet na marinování masa. Přidáme oloupanou a najemno nakrájenou cibuli, nakrájenou slaninu, hořčici a promícháme. Do vzniklé marinády přidáme nakrájené jelení maso a necháme 24 hodin marinovat v lednici.
Krok 2: Druhý den osmažíme na rozehřátém sádle oloupanou a nakrájenou cibuli do zlatova. Přidáme sladkou papriku a ihned zalijeme vodou, aby paprika nezhořkla.
Krok 3: Přidáme naložené maso i s marinádou, rajčatový protlak, sůl, gulášové koření, česnek, majoránku, kmín a nastrouhanou citronovou kůru.
Krok 4: Zalijeme 0,5 l vody a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí masa asi 2 hodiny.
Krok 5: Když je maso měkké, tak jej vyndáme a šťávu zaprášíme 2 lžícemi hladké mouky. Zasmažíme a dolijeme vodou dle potřeby. Povaříme asi 10 minut, přecedíme a přidáme maso. Prohřejeme a podáváme s knedlíkem.
Zveřejněno 26. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jelení guláš podle Jirky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/28Vv
Moje poznámka
Jelení guláš podle Jirky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/28Vv
Nejnovější recepty
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 3 hodinami
Roláda s pečeným čajem
Přidáno před 12 hodinami
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno před 13 hodinami
Vaječná omeleta s tuňákem, sýrem a slaninou
Přidáno před 14 hodinami
Pomerančové cukroví
Přidáno před 14 hodinami
Jehněčí guláš s kapií
Přidáno 3. 12. 2025 21:27:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pomazánka "Uheráček"
Kajkajak před 26 minutami
Krupičná kaše
Kajkajak před 55 minutami
Vločková kaše
Kajkajak před 57 minutami
Těstoviny s omáčkou ze špenátu a čerstvého smetanového sýru
poirotka před 2 hodinami
Kakaová roláda V2
Ketynna před 3 hodinami
Nejlepší marokánky
kocourer před 3 hodinami
Rumové kuličky s kokosem
Jarrmila před 4 hodinami
Vanilkové rohlíčky ořechové
Susanna před 4 hodinami
Vepřová plec se zeleninou na smetaně
Sahula před 4 hodinami
Nejjednodušší kokosky
monikavavrikova před 4 hodinami
Tématické fráze:
jelení guláš,
jelení guláš z.polreicha,
guláš,
jelení guláš recept,
jelení maso,
vynikající zvěřinový guláš,
jelení maso cena,
jelení guláš pohlreich,
jak nalozit jeleni maso,
guláš z jelena,
příprava jeleního masa,
recepty z jelena,
jelení maso recept vaňek,
jelenni gulas,
gulas z jelena recept,
naložení jeleního masa,
recept na jelení gulaš,
jelení guláš recepty,
guláš ze zvěřiny,
vynikající jelení guláš
Suroviny:
maso jelení,
sádlo,
cibule,
paprika sušená sladká,
česnek,
protlak rajčatový,
kmín drcený,
citron,
mouka hladká,
vývar masový,
sůl,
koření gulášové,
majoránka,
voda,
ocet,
hořčice plnotučná,
slanina,
cibule
Komentáře (22)
Recept ještě nebyl hodnocen 1,0
Ale má ten gulášek kráááásnou barvičku, tak bude jistě dobrej, proto ti dávám 4.bod