Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninovo-houbová omáčka s polentou

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucasinka Lucasinka

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 564 kJ /
374 kcal
Bílkoviny13,04 g
Tuky22,66 g
Vláknina12,86 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 179 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy23,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozpuštěném másle osmahneme zeleninu (začala jsem šalotkami, poté jsem přidala mrkev, fazolové lusky, hrášek, fenykl a nakonec pórek). Poté přidáme na jemné plátky pokrájené žampiony, zarestujeme a vše zalijeme smetanou. Dochutíme solí, můžeme zakápnout i sójovou omáčkou a necháme chvíli povařit. Na závěr vmícháme pokrájeny koriandr a podáváme s polentou. Krok 2: Pokud neseženeme již hotovou polentu, můžeme si ji připravit následovně: Do vroucí osolené vody (1l) vsypeme 250 g instantní polenty a za stálého míchání provaříme 3 minuty. Můžeme ochutit drceným česnekem, sekanou petrželkou, hmotu rozetřeme na plech nebo plníme do mističek, které si předtím vymažeme trochou oleje a necháme vystydnout. Poté můžeme osmahnout nebo jen prohrát.

Zveřejněno 28. 4. 2010

Poznámka autorky Lucasinka

Inspirace v poradu Kluci v akci, dily Fit rodinky. Trochu jsem si upravila, ale zaklad zustava stejny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oZLK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oZLK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Tak to musi byt, Spagetko, mnamka jako blazen :-)) Tady jsem sehnala jen cerstve zampiony, ale kdybych mela jine houby, urcite bych je do toho dala taky :-D

Tohle dělám ve spojení s čerstvými houbami - směs hříbků, kozáků, křemeńáků a holubinek :-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
houbová omáčka, recepty s polentou, omáčka z kozáků, kluci v akci polenta, zahuštění omáček polentou, omáčka z holubinek, kluci v akci houbová omáčka, recept s polentou, houbová omáčka kluci v akci, recepty z kozáků, houbova omacka ze žampionu, houbová polévka kluci v akci, houbova omacka se sekanou, houbová omáčka z kozáků, omacka s houbami zeleninou, zeleninovohoubová, recepty z polenty, kluci v akci - žampionová omáčka, zahuštění polentou, kluci v akci-žampionová omáčka

Suroviny:
fenykl, pórek, mrkev, cibule šalotka, hrášek, lusky fazolové, česnek, žampióny, máslo, sůl, smetana, koriandr čerstvý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu