Zeleninovo-kuřecí pánev

Eliza Kuchařka:

Drůbeží maso 11 názorů

511

Suroviny

2 kuřecí prsní řízky
2 žloutky
koření Adamova žebra (s mletou paprikou)
2 lžíce másla
sůl
1/4 hlávky květáku
1 pórek
5-6 velkých žampiónů
5 stroužků česneku
kořenící směs k přípravě zeleniny
sojová omáčka
100 ml smetany na vaření
pažitka
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky a povaříme ho ve slané vodě asi 5 minut.

  2. Maso nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, okořeníme a promícháme se žloutky.

  3. Rozpálíme nepřilnavou pánev, lehounce ji vytřeme olejem a maso na ní asi 6 minut opékáme.

  4. Mezitím nakrájíme žampiony na čtvrtiny, pórek na kolečka a česnek na tenké plátky.

  5. K opečenému masu přidáme máslo a ve chvíli, kdy se rozpustí, vhodíme česnek.

  6. Necháme ho rozvonět a přidáme žampióny.

  7. Jakmile lehce změknou, přidáme kolečka pórku a necháme je zavadnout.

  8. Přilijeme smetanu, okořeníme, zvýšíme teplotu a tekutinu v pánvi zredukujeme asi na polovinu.

  9. Posypeme pažitkou a podáváme s rýží, kuskusem bulgurem nebo s pečivem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zeleninovo-kuřecí pánev

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Ani jsem nečekala takový ohlas, byla to taková trochu improvizace, která se vydařila...:-) Syn (ten zavilý dietář a zdravo-jedlík) si nandal kolem desáté večer jako druhou večeři a byl nadšen... Jani, také by tam to maso ani nemusel mít... Ale já jsem ta prsíčka potřebovala uplacírovat, stejně jako zbylé žloutky (předtím byl pangas s bílky...;-):-* ) A ano, dělala jsem vše v pánvi tak, jak jsem to popsala.

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Eli, prožívám si ten postup, několikrát jsem si ho četl za sebou, to je koncert.;-)
    Dnes se mi podařilo v Kopřivnici sehnat koření Adamova žebra a přikoupil jsem si na vyzkoušení Andělská křidélka.
    Posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Rozumím dobře, že se to dělá jen na pánvi a ne v pekáči?:-?, Ale jinak, no, super, možná by na to nemusela být ani ta prsíčka? Myslím tím, i jiné kuřecí maso, třeba, co mi zbylo už upečené?

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Opět a zase, krásné fotky, krásné jídlo . Bod. :-))

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda

    :-p:-*:yes:;-) dobrůtka

    Odpovědět

  • sebena sebena

    Vypadá to skvělé a je to podle mého gusta:-p:yes: zrovna včera jsem koupila květák, takže dnes připravím, bohužel fotečky nepřidám, mam pokažený foťák;-(

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    :-O Jůů to bych si dala:-p, ale mažela bych s tím květákem asi nepotěšila:-(. On musí mít tu zeleninu trochu schovanou, nebo alespoň zamaskovanou. Ale za mně bodík určitě máš ;-)

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Eli, už mám v oblíbených,:-D nestíhám všechno uvařit,:-(ale určitě na to dojde, zatím se poohlídnu po těch Adamových žebrech:-D a za ty krásný fotečky máš boďík už teď:yes::yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Opravdu to vypadá až moc jedle :-)..a jako vždy u tebe, i krásné fotky. Bodík už letí:-*:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Mirečko, tak kdyby tento recept byl tím usmiřovacím, byla bych moc šťastná. Dobrý chleba je nějaký lámankový, běžně ho kupuji krájený v Albertu. Ale dobrý je, to zase jo...:-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Elizo:-)tak na tomhle jídle se shodnu s manželem ve všem:-p,no a tím pádem je jasné že letí do oblíbených a je u nás brzy k večeři.Jen nevím co s tím dobrým chlebem co tam máš:-O,ten u nás asi neseženu;-):-D-ale hodil by se:-p;-):-D.A fotečky?Opět lákají k ochutnání a voní to z nich až běda:-p.Boďka je jasná,to ale asi víš?:-D

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo