Nakládaná paprika v oleji
Milujete papriky a neumíte si představit, že je nemáte? Vyzkoušejte recept na nakládané papriky, budete je mít tak vždy po ruce. Skvěle doplní hlavní chod nebo rozzáří obloženou mísu. Příprava sice dá trochu práce, ale výsledek bude famózní.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 167 kJ / 40 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Papriky omyjeme, zbavíme je jádřinců a nakrájíme na poloviny.
Krok 2: Do hrnce nalijeme vodu, ocet, přidáme cukr a Deko.
Nálev vaříme alespoň 5 minut. Krok 3: Na dno zavařovací lahve nalijeme lžíci oleje a naskládáme nakrájené papriky. Krok 4: Naplněné sklenice zalíváme teplým nálevem, navrch nalijeme opět lžíci oleje a víčkem uzavřeme. Krok 5: Sterilujeme 15 minut od začátku varu.
Nálev vaříme alespoň 5 minut. Krok 3: Na dno zavařovací lahve nalijeme lžíci oleje a naskládáme nakrájené papriky. Krok 4: Naplněné sklenice zalíváme teplým nálevem, navrch nalijeme opět lžíci oleje a víčkem uzavřeme. Krok 5: Sterilujeme 15 minut od začátku varu.
Zveřejněno 26. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nakládaná paprika v oleji
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2vj1
Moje poznámka
Nakládaná paprika v oleji
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2vj1
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 10 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 11 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 20 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodové muffins
kahus308 před 7 minutami
Meruňkový koláč
Evellinka před 34 minutami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 2 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 2 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 6 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 8 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 9 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 9 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 9 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 10 hodinami
Tématické fráze:
nakládané papriky v oleji,
papriky v oleji,
nakladane kapie v oleji,
kapie v oleji,
paprika v oleji,
nakládaná červená paprika,
nakládaná paprika v oleji,
nakladane cervene papriky,
nakládání kapií,
nakladana kapie v oleji,
nakládané kapie,
nakládání červené papriky,
červená paprika v oleji,
nakladana kapie,
zpracování paprik,
nakládání kapie,
nakládané papričky,
nakladaná kápia,
papriky v oleji bez sterilizace,
nakladane papriky-recept
Suroviny:
kapie,
olej,
voda,
ocet,
cukr krystal,
deko
Komentáře (36)
Nevierm, kde bývaš, ale stretla som sa niekoľkokrát so zástupcami fa Omnia, ktorí ich predávali na trhoch. Posledný raz v Bardejove vlani.
http://www.a-z.sk/detail/spony-na-viecka-omnia-83m...
http://slovakiasonix.sk/product/detail/41?category...
A dát jednu lžíci na dno a druhou potom nahoru zase není tak zdržující, takže proč ne? Jiné papriky už dělat nebudu, ještě jednou moc díky
Tady 16.06.2015 21:30:29 jsem se k čemusi zavázal, ale zkoušet to nebudu; asi by to byla ztráta času...
Omlouvám se
Casino se zepta proc ne dve lzice oleje naraz a ona odpovi, ze protože ma takovy recept.
Pak Tejaja radsi napise, ze je ona nechapavy blbec a vy se urazite.
casino psal,že jsi říkala,že je to chuťově jiné.On ale myslel ten olej a ty jsi na něj reagovala s tím,že sterilovaná zelenina má opravdu jinou chuť. My jsme o něčem mluvili a ty jsi to nepochopila,to je všechno,to se přece stává,tak co se zase hned čertíš.
Jarka, ten recept je tu skoro 6 rokov, doteraz ti to nevadilo ?
Pre všetkých: robte si ako chcete, ak vám nevyhovuje takýto recept, nájdite si iný. Aký problém ?
Ten olej tak jako tak vyplave na povrch tak si také myslím že je jedno,jestli se dá na dno sklenice a pak ještě nahoru.Na chuť to nebude mít vliv
Čert ví, jak to funguje
Uvidíme...
Tak jo, já to teda prubnu a nechám mančaft aby to pak naslepo nezaujatě opruboval:
Do 1. fľaše nalejem 1 lyžicu oleja a navrch dám opäť 1 lyžicu oleja.
Do 2. fľaše nalejem iba navrch 2 lyžice oleja.
Jak dlouho nechat zavařené papriky rozležet?
Takto dostala recept moja mamka pred nejakými 40. rokmi od kolegyne. Tiež sme si to chceli zjednodušiť a skúsili sme len dolu, len hore dať olej, ale nebolo to ono. Takže odpoveď je jasná : takto znel recept a takto je to dobré. Jedla som zaváranú kapiu z rôznych domácich zdrojov aj z obchodu, nechutí tak ako táto. Komu sme recept dali, ten už inak nerobí.
To je reč ako rozprávka
Takže, také nevíte...
Hmmm, proč i na dno?
Papriky jím jen tak nebo třeba k pečivu,to záleží na chuti každého,takže žluté papriky proč ne