Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jáhly se zeleninou

Lehké, voňavé a barevné jídlo, které potěší nejen milovníky zdravé kuchyně. Jáhly spařené vroucí vodou získají jemnou chuť bez hořkosti, zelenina orestovaná na másle provoní celý pokrm a sójová omáčka s chilli dodá pokrmu správný šmrnc.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucasinka Lucasinka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Jáhly spaříme alespoň dvakrát vroucí vodou, aby ztratily hořkou chuť. Spařené jáhly dáme do vývaru (nebo vody) v poměru 1 díl jáhel na 3 díly tekutiny. Krok 2: Přivedeme k varu a poté stáhneme plamen. Necháme na mírném ohni vařit asi 15–20 minut, nebo dokud nejsou jáhly měkké a všechna tekutina se nevstřebá. Krok 3: Mrkev, cibuli a česnek oloupeme. Mrkev nakrájíme na menší kostičky, cibuli nadrobno a česnek nasekáme nebo prolisujeme. Fazolové lusky nakrájíme na menší kousky. Krok 4: Na rozehřátém másle zprudka osmahneme cibuli s česnekem a chilli, přidáme zeleninu, zakápneme sójovou omáčkou a případně dochutíme solí. Krok 5: Jakmile jsou jáhly uvařené, smícháme je s orestovanou zeleninou a podáváme.

TIP: Tipy na odlehčení jídelníčku

Zveřejněno 4. 5. 2010

Poznámka autorky Lucasinka

Zeleninu je možné obměňovat podle chuti i dostupnosti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Jáhly se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y719

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Jáhly se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y719

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

<3 díky moc to potřebujeme vypadá to hezky těšíme se

V sobotu a v neděli byly u nás v Dubě nad Moravou hody. Někteří prostě nedají na tyto svátky dopustit. Návštěva odjela a proto začínám vařit obyčejná jídla. Musela jsem se podívat, jak se jáhly připravují. Díky moc za recept. Všechno mám připravené a začínám si užívat všední krásné dny. :yes::yes::yes::-)

Kateřina 16. 1. 2013 15:33
Přítel nemá rád "kašovité" jídlo tak ho trochu převezu a ještě to zapeču v troubě se sýrem. Pěkný recept, rychlý, jsem zvědavá na výsledek.

Bezva, díky za tip, ještě jsem si přidala kuřecí masíko ;-):yes:

Rychlé a dobré +:yes:

Yanull, take jsem to zkousela poprve. Psala jsem o jahlach clanecek a napadlo me si je udelat k obedu...takovy impulzivni napad, ktery dopadl super. Urcite stoji za vyzkouseni :)

Dělala jsem zeleninku s kuskusem, ale jáhly na programu v této úpravě nebyly, proto to napravím a posílám bodík :yes::-p

Mňam, mňam :-p:yes:

Tématické fráze:
jáhly recepty, recepty jáhly, recepty z jáhel, jahly recept, recepty na jídla z jáhel, recept na jahly, jáhly, recepty s jáhly, recept jáhly, jak se vaří jáhly, jak uvařit jáhly, jak upravit jáhly, recept z jahel, recepty na jáhly, jídla z jáhel, jídlo z jáhel, recept s jáhly, jáhly a zdraví, pokrmy z jáhel, recepty s jahel

Suroviny:
jáhly, vývar zeleninový, hrášek, lusky fazolové, kukuřice, mrkev, cibule, česnek, máslo, omáčka sojová, chilli, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]